Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul din magazine. Cum sunt fabricate, de fapt, produsele "bio"

Pericolul din magazine. Cum sunt fabricate, de fapt, produsele "bio"

Şi produsele bio pot avea E-uri şi conservanţi, deşi oamenii plătesc şi de trei ori mai mult pe un produs ecologic faţă de unul convenţional, în speranţă că pun pe masă ceva mai sănătos. 

Pericolul din magazine. Cum sunt fabricate, de fapt, produsele "bio"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    07 Feb 2020   •   14:15

Pe etichetele acestor produse bio, vedem o mulţime de aditivi şi chimicale. Aşa se face că în piaţă găsim crenvurşti bio cu patru E-uri, sticksuri ecologice cu soda caustică sau vafe bio făcute cu margarină. 

"În aceşti crenvurşti bio am găsit patru aditivi alimentari. Aditivii alimentar nu provin din agricultura ecologică. Sunt substanţe chimice. În aceste sticksuri, am găsit sodă caustică, iar aceasta nu provine din agricultura ecologică. În vafe, am găsit acid citric", a atras atenţia Costel Stanciu, preşedintele asociaţiei Pro Consumatori.

Nutriţioniştii ne avertizează că e foarte important să verificăm etichetele produselor şi să nu le cumpărăm pe cele care au mulţi aditivi. 

"Cuvântul ecologic sau bio duce cu gândul la sănătos. Din păcate, nu întotdeauna se întâmplă acest lucru. Întotdeauna trebuie să citim eticheta produsului şi să nu consumăm niciodată pe termen lung un produs pe a cărui etichetă găsim mai mult de trei E-uri. Consumând în exces astfel de produse, afectăm în primul rând sistemul digestiv, în al doilea rând sistemul imunitar", spune Florin Bălănică, medic nutriţionist.

Peste 80% din produsele ecologice de pe piaţă provin din import, potrivit estimărilor reprezentanţilor asociaţiei Romalimenta. 

În 2018, doar 2,4% din suprafaţa agricolă a Românei era acoperită de culturi ecologice, o cifră care plaseaza ţară noastră pe penultimul loc în UE la acest capitol, potrivit Eurostat. 

Cum sunt fabricate de fapt produsele ''bio''. În sticksurile ecologice a fost găsită soda caustică

×
Subiecte în articol: bio soda caustica romalimenta
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close