Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul din seminţele de floarea-soarelui. Cum le consumăm pentru a obține beneficiile sale și a ne menține silueta

Pericolul din seminţele de floarea-soarelui. Cum le consumăm pentru a obține beneficiile sale și a ne menține silueta

Semințele de floarea soarelui sunt bogate în calorii, dar și în beneficii pentru sănătate. Acestea reduc riscul apariției mai multor boli.

Pericolul din seminţele de floarea-soarelui. Cum le consumăm pentru a obține beneficiile sale și a ne menține silueta
Sursa foto: Gettyimages | Getty Images News
de Ioana Mircea    |    22 Oct 2022   •   12:00

Când vine vorba de dietă, semințele de floarea soarelui pot fi un inamic.100 de grame de semințe depășesc 500 de calorii.

O pungă mică de semințe de floarea soarelui este echivalentul unui hamburger de la fast-food, în ceea ce privește numărul de calorii.

Cu toate acestea, semințele de floarea soarelui sunt o sursă de sănătate, fiind bogate în acizi grași, vitamine și minerale, acid folic, vitamina E, vitaminele B1 si B6, magneziu, cupru, fosfor, tryptofan si fitosteroli - minerale care ajută la reducerea colesterolului rău în sânge.

În plus, aceste semințe ajută la reducerea riscului de atac de cord, accident vascular, previn migrenele, diminuează tensiunea și totodată este demonstrat faptul că scad riscul de a face anumite tipuri de cancer.

Și totuși, 100 de grame de semințe crude conțin 564 de calorii, iar dacă sunt prăjite pot avea până la 682 de calorii. Însă, consumate cu moderație și în combinațiile potrivite, semințele de floarea soarelui ne pot aduce beneficiile enumerate mai sus.

Cum pot fi consumate semințele de floarea soarelui

1. Presară semințe de floarea soarelui în salate.
3. Adaugă semințe de floarea-soarelui în omletă.
4. Folosește faină de floarea-soarelui pentru mai multe proteine în dieta ta.
5. Presară semințe de floarea-soarelui alături de cereale și vei avea un mic dejun mult mai gustos.
 

×
Subiecte în articol: seminte
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close