Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce se întâmplă atunci când creierul nostru se îmbolnăvește. Semne care nu ar trebui să fie ignorate

Ce se întâmplă atunci când creierul nostru se îmbolnăvește. Semne care nu ar trebui să fie ignorate

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit, la Antena 3 CNN, ce se întâmplă atunci când creierul nostru se îmbolnăvește și care sunt semnele care nu ar trebui să fie ignorate.

Ce se întâmplă atunci când creierul nostru se îmbolnăvește. Semne care nu ar trebui să fie ignorate
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2023   •   12:00

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, prezentată de Andreea Cigolea, despre funcțiile creierului și despre obiceiurile care ne ajută să-l păstrăm sănătos cât mai mult timp.

Neurochirurgul a dezvăluit semnele care indică faptul că starea creierului nostru este afectată și nu mai poate funcționa normal.

"Sunt foarte multe elemente. Cel de lângă tine parcă nu mai este la fel. Încurcă cuvintele, nu are echilibru, nu mai poate să facă mișcări fine, nu mai poate să scrie bine. Este ceva care nu merge. Sunt microsemne.

 Când suntem mai stresați, mai agitați, se produce o închidere a vaselor, atât în cazul inimii, cât și în cazul creierului. Stresul și ischemia duc la accident vascular cerebral", a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

Citește și: Alimentul care le place românilor şi îngraşă foarte mult. Medic: "Are volum mic şi multe calorii. Îngraşă mai tare ca tocăniţa"

Cu alte cuvinte, cu cât creierul este mai dezvoltat, mai bine îngrijit și mai exersat, cu atât efectele unei eventuale boli degenerative vor fi resimțite mai târziu.

Se știe deja că deteriorarea creierului începe după vârsta de 40 de ani. 

Cheia rămâne prevenția, adică îngrijirea creierului atunci când are cea mai mare nevoie. 

×
Subiecte în articol: Dr. Vlad Ciurea
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close