Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum ne revenim după sărbători

Sfat de sănătate. Cum ne revenim după sărbători

Sfat de sănătate. Cum ne revenim după sărbători
Sursa foto: Foto: Pixabay
06 Mai 2019   •   09:16

Expertul în boli metabolice și nutriție, Luiza Pîrvu a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, cum ne revenim după sărbători, dar și mici ponturi cu ajutorul cărora să avem o digestie ușoară fără senzații de prea plin după masă.

„Ne întoarcem la niște mese mai organizate, încercăm să urmăm un mic-dejun, un prânz și o cină, dar și două gusturi intermediare pentru a ne ajuta și pe partea de energie. Trebuie să avem grijă la porții, să mâncăm mai încet, să nu ne mai grăbim, pentru că atunci vom mesteca și alimentele, iar senzația de sațietate va apărea mai repede. Este important să mâncăm cât mai multe salate. Măcar o dată pe zi să consumăm o porție de salată. Hidratarea este la fel de importantă, la fel ca hrana și sportul. Ea ne ajută și pe partea de energie”, a precizat medicul Luiza Pîrvu.

„Nu există un aliment interzis, totul ține de cantitate. Un alt aliment pe care trebuie să-l introducem în alimentație sunt ciorbele. Aduc și un plus de hidratare, înglobează mai multe tipuri de legume și au foarte puține calorii. Eu recomand o scădere de un kilogram, jumătate de kilogram pe săptămână”, a adăugat Luiza Pîrvu.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close