Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Studenții de la UMF Iași au creat o inimă artificială care poate funcționa până la 100 de ani

Studenții de la UMF Iași au creat o inimă artificială care poate funcționa până la 100 de ani

Medicina a evoluat extrem de mult și este capabilă chiar și de minuni. Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au reușit performanța de a crea o inimă artificială revoluționară.

Studenții de la UMF Iași au creat o inimă artificială care poate funcționa până la 100 de ani
Sursa foto: Facebook/ UMF Iași
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2024   •   22:48

Centrul de Transfer Tehnologic MAVIS al UMF Iași se poate mândri acum cu o inovație medicală remarcabilă - o inimă artificială cu capacitatea de a funcționa fără întrerupere timp de 100 de ani.

Proiectul a fost realizat de 30 de studenți de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină, sub îndrumarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS, specializat în managementul îmbătrânirii sănătoase.

Cu potențialul să funcționeze neîntrerupt timp de 100 de ani, aceasta deschide noi orizonturi în domeniul transplantului de organe și tratamentelor cardiace.

Citește și: SUA a aprobat primul tratament împotriva infecțiilor virale ale pielii

Conform ziare.com, proiectul a fost recunoscut la nivel internațional la competiția "Heart Hackathon" din Statele Unite, unde a fost distins cu premiul pentru "cea mai avansată inimă artificială". Această recunoaștere a confirmat valoarea și relevanța proiectului în contextul cercetărilor medicale globale.

 

×
Subiecte în articol: inimă artificială UMF Iași
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close