Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Valeriu Gheorghiță, precizări cu privire la doza a treia: ”Vaccinații Johnson&Johnson vor avea rapel cu Pfizer sau Moderna”

Valeriu Gheorghiță, precizări cu privire la doza a treia: ”Vaccinații Johnson&Johnson vor avea rapel cu Pfizer sau Moderna”

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut precizări cu privire la doza a treia booster a vaccinului anti-COVID.

Valeriu Gheorghiță, precizări cu privire la doza a treia: ”Vaccinații Johnson&Johnson vor avea rapel cu Pfizer sau Moderna”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    29 Oct 2021   •   12:34

Valeriu Gheorghiță a anunțat și prelungirea perioadei de funcționare a centrelor de vaccinare, până la ora 24:00.

”Persoanele care la prima schemă de vaccinare au fost vaccinate cu vaccinul de la Moderna, vor primi la doza de rapel jumătate de doză. Înseamnă echivalentul la 50 de micrograme, adică 0,25ml din flacon.

(...) Celellalte persoane care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul Pfizer, cu vaccinul de la AstraZeneca și vaccinul de la Johnson&Johnson, care optează pentru rapel să facă vaccinul de la Moderna, vor primi o doză întreagă. Jumătate de doză va fi recomandată doar persoanelor care la prima schemă de vaccinare au primit vaccinul de la Moderna. Această recomandare intră în vigoare începând de luni, 1 noiembrie.

De asemenea, tot în această săptămână, am decis, în baza recomandărilor și studiilor științifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel, după minim 6 luni de primă intenție cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, fie vaccinul Pfizer, fie Moderna.

În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, așa cum am spus, doza va fi întreagă. De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson&Johnson, vor putea opta la rapel și pentru a face același tip de vaccin. Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite, la opțiunea pacientului, să se administreze doza de rapel cu același vaccin de la Johnson&Johnson.

(...) Am observat în ultima perioadă o creștere de adresabilitate la centrele de vaccinare. Am aprobat deschiderea și redeschiderea mai multor centre de vaccinare în ultimele zile”, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close