Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Vitamina care poate reduce cu 40% riscul de cancer. Este ușor de găsit și ieftină

Vitamina care poate reduce cu 40% riscul de cancer. Este ușor de găsit și ieftină

Noile studii arată că suplimentarea zilnică cu colecalciferol, cunoscut și sub numele de vitamina D3, poate reduce riscul de cancer fatal cu aproape 40%.

Vitamina care poate reduce cu 40% riscul de cancer. Este ușor de găsit și ieftină
Sursa foto: pexels
de Andreea Cigolea    |    28 Mar 2022   •   09:25

Administrarea acestui supliment poate lupta împotriva cancerului și reduce considerabil riscul de a muri din cauza bolii, explică autoarea studiului, dr. Paulete Chandler.

Persoanele din zonele care primesc cantități mai mari de soare și, prin urmare, cantități ridicate de vitamina D au rate mai mici de deces din cauza multor tipuri de cancer.

Studiul ”Vitamina D și Omega-3” a examinat dacă un nivel seric mai ridicat de 25-hidroxivitamina D (nivelul de vitamina D din sânge) are vreo legătură cu reducerea riscului de cancere letale. Ei au constatat că un aport zilnic de 2.000 unități de vitamina D3 a fost asociat cu un risc redus cu 17% în cazul cancerului.

”Aceste constatări sugerează că vitamina D poate reduce riscul de a dezvolta cancere avansate. Vitamina D este un supliment care este ușor de găsit, ieftin și care a fost folosit și studiat timp de decenii. Constatările noastre, în special reducerea puternică a riscului observată la persoanele cu greutate normală, oferă noi informații despre relația dintre vitamina D și cancerul avansat” , a declarat Dr. Paulette Chandler, primul autor al studiului.

Participanții au fost repartizați în patru grupuri:

  • 2.000 UI de vitamina D plus 1 g de ulei de pește pe zi,
  • vitamina D plus placebo,
  • omega-3 plus placebo,
  • iar cel de-al patrulea grup a primit doar placebo în loc de vitamina D cu ulei de pește.
  • Descoperirea faptului că IMC influențează rolul vitaminei D a fost sugerată și în studii anterioare.

Mai mult, inflamația cauzată de obezitate ar reduce eficacitatea vitaminei D prin modificări ale funcției receptorilor de vitamina D sau ale răspunsului la vitamina D.

S-a constatat că pacienții cu cancer au un nivel scăzut de vitamina D, cercetările sugerând că rata de deficiență este de 72% în rândul acestor bolnavi. 

×
Subiecte în articol: vitamina d cancer
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close