Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea arată ce metode putem folosi pentru a ne proteja creierul de emoții negative

Prof. dr. Vlad Ciurea arată ce metode putem folosi pentru a ne proteja creierul de emoții negative

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit, la Antena 3, despre metodele pe care fiecare dintre noi le poate folosi pentru a se feri de emoțiile negative și a nu stoca tensiunea provocată de stres.

Prof. dr. Vlad Ciurea arată ce metode putem folosi pentru a ne proteja creierul de emoții negative
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Iul 2022   •   22:00

"Persoanele mature nu trebuie să stea continuu în priză cu emoțîi negative, știri negative, cu tot ceea ce se întâmplă. Trebuie să privească lucrurile mai frumos. Impactul de stres, știri negative, este un impact al sistemului nervos", spune Prof. dr. Vlad Ciurea.

"În această viață trebuie să îi acordăm creierului o liniște, ce îi place creierului să facă. La un copil, lăsăți-l să bată mingea. Nu îl țineți pe tabletă. Se zăpăcește creierul, se intoxică. Trebuie să-i învățăm.

Să ne gândim ce ne place. Plăcerea este vizuală, alimentară, plăcerea discuției, de cafea, muzicală, de artă. Toate fac acest organ superb, care ne conduce, e aproape și de spiritualitate, să își desfășoare acțiune și activitatea în condiții cât mai bune. Rămânând tânăr atunci și organismul este tânăr", a mai explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Stresul înseamnă tensiune. Avem un singur ajutor: puterea creierului nostru"

"Stresul înseamnă tensiune: economică, financiară, la Breaking News, la pandemie, de război, problemele de seceta, finanțare. Tensiune, tensiune, tensiune. Nimeni nu este scutit și trebuie să învingem. Avem un singur ajutor: puterea creierului nostru.

Creierul este afectat, pentru că este un organ imens, recepționează. Vin că săgețile toate știrile negative, se adună în anumiți centrii din interior, se produce chiar o componentă studiată în fiziologie, de o dominantă, în care încă una, și încă o veste proastă, și încă una. Trebuie să faci față la toate astea", a mai explicat neurochirurgul.

×
Subiecte în articol: Prof. dr. Vlad Ciurea
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close