Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Vă rog frumos, nu faceți niciodată lucrul acesta!” Obiceiul care duce la boli grave ale creierului

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Vă rog frumos, nu faceți niciodată lucrul acesta!” Obiceiul care duce la boli grave ale creierului

Prof. dr Alexandru Vlad Ciurea a explicat cât este de periculos pentru o persoană să doarmă cu telefonul lângă cap și cât de ușor se ajunge la dependența de telefonul mobil, chiar și în cazul copiilor.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Vă rog frumos, nu faceți niciodată lucrul acesta!” Obiceiul care duce la boli grave ale creierului
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    29 Iul 2022   •   08:00

”La început este fenomenul de curiozitate, să se joace. Apoi este fenomenul de plăcere, în care el începe să aibă jocuri și caută din ce în ce mai mult. Și apoi fenomenul de dependență în care încearcă să dezvolte aceste jocuri, să intervină. Și toată copilăria și-o petrece în fața telefonului mobil și are un sentiment de plăcere care se duce undeva în creieraș la copil.

După cum suntem dependenți de anumite droguri, această telefonie devine un drog. Și copilașul se izolează de lume și devine un copil pseudoautist. Este în lumea lui. Cel mai bun prieten al copilului nu mai este cățelul sau mingea de fotbal. Ci este acel telefon mobil pe care se joacă toată ziua!”, a explicat medicul.

”Vă rog frumos, seara nu dormiți cu telefonul în pat!”

În ceea ce privește radiațiile pe care telefonul mobil le emite, neurochirurgul spune că trebuie să avem mare grijă.

”Telefonul emite radiații, este dovedit. Și sunt tot felul de experimente, nu are rost să le amintim pe toate. Sigur emite radiații și sigur este periculos! Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă. Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi. La fel și în mașină, putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. Iar în niciun caz, vă rog frumos, seara nu dormiți cu telefonul în pat!”, a mai spus medicul Vlad Ciurea în emisiunea Neața, cu Răzvan și Dani.

Chiar și dimineața, la trezire, telefonul trebuie ținut la distanță.

”Lăsați telefonul! Vă treziți, inspirații aer, faceți câteva mișcări de gimnastică, beți un pahar cu apă, după cafeluță vă gândiți la telefonul mobil”.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close