Antena 3 CNN Actualitate Se împlineşte un an de la tragedia aviatică din Apuseni. Aura Ion şi Adrian Iovan au murit atunci

Se împlineşte un an de la tragedia aviatică din Apuseni. Aura Ion şi Adrian Iovan au murit atunci

Se împlineşte un an de la tragedia aviatică din Apuseni. Aura Ion şi Adrian Iovan au murit atunci
de O.P.    |    20 Ian 2015   •   06:42

Astăzi se împlineşte un an de la tragedia aviatică din Apuseni. Pe data de 20 ianuarie 2014, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion mureau în munţii Apuseni. Un avion de mici dimensiuni se prăbuşea la o înălţime de 1.400 de metri după o aterizare forţată.

Aproape şapte ore au durat căutările, timp în care autorităţile s-au bâlbâit pe o rază de 15 kilometri pătraţi.

20 Ianuarie 2014. Ora 13:35. Un avion BN 2A, de mici dimensiuni, decolează de pe Aeroportul Aurel Vlaicu. Aeronava este pilotată de Adrian Iovan. La bord mai sunt patru medici şi o studentă. Zborul era destinat transportării mai multor organe pentru transplant.

Ora 16:16 minute. La 112 vine un apel disperat. Aeronava căzuse, undeva... în munţii Apuseni. Încep căutările. Odată cu ele, încep bâlbele autorităţilor responsabile cu localizarea.

Doar că cele cinci minute s-au transformat în ore. Aproape şapte ore de căutări cu o tehnologie care depăşa cu mult instrucţia umană.

Localnicii au fost şi cei care i-au găsit pe salvatori. Din cei şase pasageri, doar patru mai erau în viaţă.

Când moţii au ajuns la aeronavă au anunţat autorităţile de locul exact unde se află epava. Până la venirea salvatorilor rătăciţi, localnicii au făcut un foc şi au acoperit cu pături ...victimele.

Au pierdut doi oameni. Un pilot dedicat şi un viitor medic. Adrian Iovan şi Aura Ion.

×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close