Antena 3 CNN Actualitate Cum arată Sectorul 2 după patru luni de USR-PLUS. Anunţul important făcut de primarul Radu Mihaiu

Cum arată Sectorul 2 după patru luni de USR-PLUS. Anunţul important făcut de primarul Radu Mihaiu

Radu Mihaiu este unul dintre cei doi primari ai USR-PLUS în Capitală. Conduce Sectorul 2 de patru luni şi a propus, printre altele, o linie feroviară urbană între Gara Obor, Pipera și Gara de Nord, trasee noi pentru biciclişti dar şi un autobuz al copiilor.

Cum arată Sectorul 2 după patru luni de USR-PLUS. Anunţul important făcut de primarul Radu Mihaiu
de Cristi Popovici    |    Iulia Gorgorin    |    27 Ian 2021   •   14:00

Au trecut fix patru luni de la alegerile locale. Unele nume apărute în administraţia locală au fost surprinzătoare, altele erau de aşteptat.

Cristi Popovici a stat de vorbă cu Radu Mihai, primarul Sectorului 2.

O problemă importantă este cea legată de taxa gunoiului. Până la 1 Martie, oamenii trebuie să îşi facă contracte cu firma de salubrizare, altfel vor plăti cea mai mare taxă de gunoi din România.

Radu Mihaiu: ''Aruncăm prea mult gunoi'' 

''Vrem să shimbăm cu totul, aşa cum am promis şi în campanie, felul în care se plăteşte salubrizarea în Sectorul 2. Este foarte clar că aruncăm prea mult gunoi şi ne umplem de gunoaie şi pe străzi, dar şi în gropile de gunoi din jurul Bucureştiului. Trebuie să reducem cantitatea de deşeuri pe care o depozităm la groapă şi asta înseamnă că trebuie în primul rând să colectăm separat, fracţia umedă şi fracţia uscată.

Fracţia uscată înseamnă deşeurile din ambalaje: peturi, sticle, cartoane. Toate aceste lucruri trebuie colectate separat şi ele pot fi întoarse în economie şi pot fi reciclate, dar pentru asta primul pas este ca oamenii să le pună în recipiente diferite. 

Sunt deja maşini de gunoi care pot colecta fracţia umedă, adică deşeurile menajere şi fracţia uscată, adică deşeurile din ambalaje. Ieri am fost chiar cu o astfel de maşină care colecta deşeurile din ambalaje. (...) O să merg în stradă şi cu salubriştii şi cu inspectorii de teren. O să merg în stradă şi cu Poliţia Locală, să vedem exact care sunt lucrurile care ne împiedică să avem o curăţenie ca acasă, aşa cum am spus încă din campania electorală.4

''Dacă arunci mai mult gunoi, atunci vei plăti mai mult''

Prioritatea acestui an este schimbarea cu siguranţă a modului de plată a salubrizării. Este important să aplicăm două principii europene şi unul dintre principii este că poluatorul plăteşte, asta înseamnă că toată lumea care generează deşeuri trebuie să plătească. Al doilea principiu important este plăteşti cât arunci. Dacă arunci mai mult gunoi, atunci vei plăti mai mult. Nu va mai exista o taxă pe persoană, decât cei care care nu au contract, ci va exista un tarif pentru gunoi. Fracţia uscată din ambalaje va costa ceva foarte apropiat de zero, pe când fracţia umedă, deşeurile menajere vor avea un tarif mai consistent. Deci, practic, trebuie să se încheie contracte cu operatorul de salubritate până la sfârşitul lui februarie. 

O să punem în dezbatere tariful pentru fracţia umedă şi pentru fracţia uscată, sper ca mâine. Astăzi avem o discuţie cu operatorul de salubritate cu care avem contract la Sectorul 2 şi sper să avem nişte tarife care să fie agreate de acest operator şi să le punem în dezbatere, în aşa fel încât lumea să ştie care sunt tarifele pe care le vor plăti pentru ridicarea gunoiului.

Citiţi şi: Cum arată Sectorul 6 după patru luni de la alegeri. Primarul Ciprian Ciucu: "Sper să observe diferența pe curățenie"
 

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close