Antena 3 CNN Actualitate Şerban Mihăilescu: Aproape toate concediile le făceam cu Dan Andronic, sunt naşul copiilor lui

Şerban Mihăilescu: Aproape toate concediile le făceam cu Dan Andronic, sunt naşul copiilor lui

Şerban Mihăilescu: Aproape toate concediile le făceam cu Dan Andronic, sunt naşul copiilor lui
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Mai 2017   •   13:02

Şerban Mihăilescu, fost parlamentar şi secretar general al Guvernului Năstase, a declarat marţi că şi-a făcut aproape toate concediile cu Dan Andronic, el fiind naşul copiilor patronului de la ”Evenimentul zilei”, iar în anul 2008 a participat la nunta acestuia, de la Monte Carlo, unde au mai fost prezenţi Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Nicolae Dumitru - ”Niro” şi Dan Ioan Popescu. 

Şerban Mihăilescu a fost audiat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor, în dosarul în care fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. 

În declaraţia dată în sala de judecată, Şerban Mihăilescu a relatat că l-a întâlnit de două ori pe Tăriceanu în afara întrevederilor oficiale, în 2008 şi 2009, însă nu a colaborat niciodată cu acesta pe linie de partid sau administraţie. 

"L-am întâlnit pe Călin Popescu-Tăriceanu în două ocazii. În anul 2008, la nunta lui Andronic (desfăşurată la Monte Carlo - n.r.). Eu sunt naşul de botez al copiilor lui Andronic. Eu am participat doar la ceremonia religioasă şi am stat mai puţin de 24 de ore. La nuntă au mai fost Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Nicolae Dumitru - patronul de la "Niro'. Naş a fost Dan Ioan Popescu. Erau cam 20 - 30 de persoane din România. Nu am participat la petrecere. Nici măcar nu a fost o petrecere, a fost o masă oarecare. La 12 noaptea am plecat. (...) Cu Dan Andronic eram prieten de concediu. Aproape toate concediile le-am făcut împreună. Nu aveam discuţii politice când mergeam în concediu", a spus Şerban Mihăilescu. 

Acesta a precizat că, în anul 2009, Nicolae Dumitru şi Dan Andronic l-au invitat în Israel, pentru a participa la o serbare organizată de consultantul politic Tal Silberstein. 

"Eu mergeam în fiecare an la Ierusalim, dar din alte considerente. În 2009, am fost operat de cancer şi nu m-am dus vara, ci toamna. Am acceptat invitaţia şi am ajuns la Tel Aviv, venind din altă direcţie. M-am cazat la acelaşi hotel în care stăteau familiile lui Nicolae Dumitru, Dan Andronic şi Dan Ioan Popescu. Dimineaţa am fost la micul dejun, unde l-am întâlnit pe Tăriceanu. După aceea am făcut separat deplasarea la Ierusalim şi acolo, în preajma unei biserici, ne-am întâlnit pe o alee cu un grup din care făcea parte şi Tăriceanu. Ne-am întors la Tel Aviv, separat, pe grupuri, iar seara am fost invitaţi la ziua tatălui lui Tal Silberstein. Pe Silberstein îl cunosc din anul 2003, din campania electorală a PSD. Eu eram împreună cu soţia şi fiica mea. Petrecerea s-a desfăşurat într-o sală de discotecă. Tatăl lui Tal Silberstein era în cărucior şi l-am salutat. În sală erau 250 - 300 de persoane, majoritatea fiind localnici. Nu mai ştiu dacă l-am văzut şi pe Tăriceanu. Am stat o oră. A doua zi am plecat", a declarat Şerban Mihăilescu. 

El a recunoscut că a participat şi la două petreceri organizate la locuinţa lui Remus Truică, însă fiecare politician stătea în grupul lui, deoarece "pesediştii nu stăteau cu liberalii". Mihăilescu a adăugat că îl cunoştea pe Remus Truică de pe vremea când acesta a fost şef de cabinet al fostului premier Adrian Năstase. 

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 20 iunie, când va fi audiat ca martor şi Dan Andronic. 

La ieşirea din sala de judecată, Şerban Mihăilescu a fost întrebat de jurnalişti cine i-a pus porecla de Micky Şpagă, iar acesta a răspuns că "a fost o lucrătură a unor domni şi doamne, într-un moment foarte important pentru conducere" şi că, de-a lungul timpului, a fost deranjat de acest lucru, însă nu a avut ce face. 

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. În acelaşi dosar, Dorin Marian, fost şef al Cancelariei când premier era Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce ar fi dat o declaraţie neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul "Ferma Băneasa". 

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată. 

Procurorii spun că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri. 

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic şi Remus Truică, cu întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close