Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii protestează din 26 februarie şi ameninţă cu greva generală

Sindicaliştii protestează din 26 februarie şi ameninţă cu greva generală

Sindicaliştii protestează din 26 februarie şi ameninţă cu greva generală
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Feb 2011   •   19:25

Sindicaliştii ameninţă cu grevă generală din prima zi în care preşedintele primeşte pentru promulgare proiectele Codului Muncii şi Codului de dialogul social, iar din 26 februarie încep acţiunile de protest în teritoriu, potrivit Mediafax.

Conform planului de acţiune stabilit luni de birourile executive ale tuturor federaţiilor afilitate la cele cinci confederaţii sindicale, protestele în Capitală începdin ziua în care se discută la Camera Deputaţilor proiectul de modificare a Codului Muncii.

Liderii confederaţiilor au anunţat că au stabilit pichetarea intrărilor în sediul Parlamentului, discuţii cu deputaţii din comisie, pichetări şi vizite la domiciliu şi la sediile PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi pentru depunerea solicitărilor sindicale, mitinguri în teritoriu cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau naţionale şi grevă de avertisment în ziua votului în Camera Deputaţilor.

Din 26 februarie şi până pe 18 aprilie, vor fi mitinguri în faţa prefecturilor şi a primăriilor din Bihor, Botoşani, Harghita, Constanţa şi Caraş-Severin.

Luni, premierul Emil Boc a anunţat că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că în perioada următoare vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare.

De asemenea, va continua dialogul cu sindicatele şi patronatele şi se va ţine cont de amendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, a mai spus Boc. Abia în urma acestor consultări, Guvernul va lua decizia finală în privinţa asumării răspunderii.

 



 

×
Subiecte în articol: sindicalisti grevă proteste codul muncii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close