Antena 3 CNN Actualitate Sistemul de urgenţă, MODIFICAT prin ordonanţă după tragedia de pe lacul Siutghiol

Sistemul de urgenţă, MODIFICAT prin ordonanţă după tragedia de pe lacul Siutghiol

Sistemul de urgenţă, MODIFICAT prin ordonanţă după tragedia de pe lacul Siutghiol
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    23 Dec 2014   •   17:52

Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa care schimbă sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă, după tragedia din lacul Siutghiol, acolo unde patru oameni şi-au pierdut viaţa.

Procedurile de intervenţie au fost regândite şi modificate, astfel încât să poată fi mobilizate mult mai repede toate forţele necesare şi toată logistica. La nivelul fiecărui judeţ, se vor schimba procedurile.

Urmează ca Ministerele Transporturilor şi Apărării să fie incluse în Sistemul Integrat pentru Situaţii de Urgenţă.

Noua organizare porneşte de la sistemele judeţene de urgenţă unde sistemul de coordonare va fi regândit, iar şefii ISU vor lua deciziile  împreună cu prefecţii în cazul intervenţiilor.

Departamentul ISU va trece prin procedura unui audit extern, la cererea Executivului care vrea ca cei care coordonează operaţiunile de salvare să fie mai bine pregătiţi.

Din seria schimbărilor decise de Guvern, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea are un nou şef împuternicit pentru şase luni. Este vorba de Gheorghe Constantin, fostul şef al ISU Prahova.

Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani), şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic produs în urmă cu o săptămână în Constanţa. Elicopterul SMURD care s-a prăbuşit luni după-amiază în lacul Siutghiol transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde alimentase cu combustibil.

Operaţiunile de căutare şi salvare au durat aproximativ 12 ore.

Şeful aviaţiei din M.A.I., PROMOVAT după accidentul aviatic din Siutghiol

Citiţi şi Marilena Nedelcu, sora pilotului SMURD: Sunt lucruri prost organizate, care trebuie schimbate

Noi IMAGINI cu ELICOPTERUL PRĂBUŞIT, filmate cu drona

×
Subiecte în articol: accident aviatic SMURD
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close