Antena 3 CNN Actualitate Sistemul medical de urgenţă, distrus de noua lege a sănătăţii. SMURD-ul ar putea dispărea

Sistemul medical de urgenţă, distrus de noua lege a sănătăţii. SMURD-ul ar putea dispărea

Sistemul medical de urgenţă, distrus de noua lege a sănătăţii. SMURD-ul ar putea dispărea
Sursa foto: Foto: Agenda.ro
de O.P.    |    09 Ian 2012   •   05:55

Sistemul medical de urgenţă ar putea fi distrus prin noua lege a sănătăţii, susţine Raed Arafat. Acesta a anunţat că demisionează din funcţia de secretar de stat dacă documentul va fi votat în forma actuală. Mai exact, noua lege prevede ca SMURD apariţia mai multor servicii de urgenţă private, ceea ce ar putea duce la desfiinţarea SMURD.

''Proiectul Legii sănătăţii distruge sistemul integrat de urgenţă care rezolvă cazurile foarte grave, asigură o parte din sistemul de siguranţă naţională şi de apărare a României împotriva dezastrelor, misiunea salvării de vieţi fiind înlocuită de competiţia comercială."

Aceasta este concluzia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii  care a analizat timp de 12 ore noul proiect de lege împreună cu Comisia de Urgenţă a Ministerului Sănătăţii. Părerea lui Raed Arafat este împărtăşită şi de colegii din SMURD, dar şi de analiştii economici.

Una dintre prevederile legii care stârneşte controverse spune că periodic Ministerul Sănătăţii va decide care Unităţi de Primiri Urgenţe vor primi finanaţare.  Coordonatorul SMURD, Bogdan Opriţa susţine că sistemul de Urgenţă trebuie să fie public şi accesibil tuturor pacientilor.

Noul proiect de lege a sănătăţii este supus dezbaterii publice până în 28 ianuarie.

 



×
Subiecte în articol: legea sanatatii SMURD Raed Arafat
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close