Antena 3 CNN Actualitate Site-urile aeroporturilor din România, atacate de hackerii pro-ruşi de la Killnet

Site-urile aeroporturilor din România, atacate de hackerii pro-ruşi de la Killnet

Site-urile aeroporturilor din România au fost atacate, în această noapte, de hackerii pro-ruşi de la Killnet, o grupare recent înfiinţată şi care a lansat, în ultimele zile, numeroase atacuri asupra unor site-uri de la noi din ţară, inclusiv site-ul Guvernului.

Site-urile aeroporturilor din România, atacate de hackerii pro-ruşi de la Killnet
Sursa foto: Hepta | MMA / Vlad Stan
de Alin Tarnovschi    |    01 Mai 2022   •   23:47

Hackerii grupării Killnet au publicat o listă cu site-urile unor aeroporturi din România pe care le-au atacat şi pe care au reuşit să le închidă, pentru o perioadă de timp, la fel cum au făcut şi cu site-urile Guvernului, Poliţiei Române sau Poliţiei de Frontieră.

Astfel, pe lista site-urilor aeroporturilor din România atacate se numără: Bucureşti, Arad, Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa, Suceava, Cluj, Iaşi, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Oradea.

Toate site-urile atacate au fost picate pentru o anumită perioadă de timp, la fel cum s-a întâmplat la fiecare atac al hackerilor, însă ulterior şi-au revenit.

Totodată, site-urile atacate nu au fost sparte de hackeri, ci doar indisponibilizate prin lansarea unui volum uriaş de trafic fals.

Site-ul antena3.ro, atacat de hackerii pro-ruşi

O serie de atacuri similare cu cele practicate de hackerii de la Killnet au fost lansate, în ultimele 24 de ore, şi asupra site-ului antena3.ro, însă serviciile de protecţie au funcţionat, iar atacul a fost respins în numai câteva minute.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a blocat mii de astfel de operațiuni ale grupării Killnet în acest sfârșit de săptămână.

Experții IT ai STS  spun că numărul acestora s-a dublat comparativ cu alte perioade.  Au fost vizat site-urile mai multe ori instituții publice, bănci și hipermarketuri.

În urmă cu două zile, hackerii Killnet au atacat site-urile Guvernului, Armatei, Poliţiei de Frontieră şi cel al CFR Călători, iar ulterior şi pe cel al Poliţiei Române. Conexiunile tuturor site-urilor au fost reluate după numai câteva zeci de minute, iar hackerii nu au reuşit să facă altceva decât să le pice pentru o scurtă perioadă de timp.

×
Subiecte în articol: killnet atac cibernetic
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close