Antena 3 CNN Actualitate Social Opt din zece copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine, sau încălțăminte

Opt din zece copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine, sau încălțăminte

8 din 10 copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine, sau încălțăminte. În România zilelor de astăzi, copiii sunt nevoiți să renunțe la școală pentru că nu au rechizite sau haine. Situația la noi în țară este dramatică spre deosebire de alte țări europene, unde nu există astfel de probleme.

Opt din zece copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine, sau încălțăminte
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   09:07

8 din 10 copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine, sau încălțăminte. Acești copii renunță la școală, se culcă flămânzi, mulți nu au acte de identitate și nu se știe de existența lor. Riscul de sărăcie sau de excluziune socială a crescut pentru copiii din UE, iar diferențele dintre țările sunt destul de mari.

Rata cea mai ridicată este în România , urmată de Spania , în timp ce Finlanda și Danemarca stau cel mai bine.

Una din 10 familii nu și-a putut permite să încălzească locuința în mod în anul trecut și aproape o din cinci nu și-a putut permite o masă hrănitoare. Riscul de sărăcie sau excluziunea socială este mult mai mare în zonele rurale decât în mediu urban.

Adică un procent de 16,1% în orașele mari, 30,7% în urbanul mic și suburbii și 50, 1% în zonele rurale În România, procentul de persoane care nu permite o masă care să includă carne, pui, pește la fiecare două zile a crescut de la 14% în 2019 la 19% în 2021.

Citește și: Noi pachete și ajutoare pentru români! Marcel Boloș anunță cine va primi banii: ”2,5 miliarde de euro care au schimbat viața oamenilor”

În cazul familiilor cu trei sau mai mulți copii, această cifră a crescut de la 17% în 2019 la aproape 24%, în timp ce în cazul familiilor monoparentale, procentul a crescut considerabil, de la 18,9% la 31%.

Având în vedere creșterea prețurilor la alimente este de așteptat ca situația copiilor și familiilor vulnerabile să fie mult mai gravă acum, în 2023. procentul a crescut considerabil, de la 18,9% la 31%.

Având în vedere creșterea prețurilor la alimente este de așteptat ca situația copiilor și familiilor vulnerabile să fie mult mai gravă acum, în 2023. procentul a crescut considerabil, de la 18,9% la 31%. Având în vedere creșterea prețurilor la alimente este de așteptat ca situația copiilor și familiilor vulnerabile să fie mult mai gravă acum, în 2023.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close