Antena 3 Actualitate Social Alertă la o școală din Brăila. Un elev a fost diagnosticat cu TBC

Alertă la o școală din Brăila. Un elev a fost diagnosticat cu TBC

22 Mai 2019   •   12:47
Alertă la o școală din Brăila. Un elev a fost diagnosticat cu TBC
Sursa foto: Foto: flickr.com/ Laurent Neyssensas

Panică la şcoala gimnazială “Nikos Kazantzakis” din Brăila, după ce un elev a fost diagnosticat recent cu TBC

Este vorba despre un băiat de 14 ani, elev în clasa a 7-a, internat în Secţia de Boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după ce luni, 20 mai, a ieşit pozitiv la testarea tuberculinică. 

Cazul a fost adus la cunoştinţa conducerii acestei unităţi de învăţământ chiar de sora băiatului. Pericolul este însă cu atât mai mare cu cât nimeni nu cunoaşte sursa de îmbolnăvire şi, de la o zi la alta, apar tot mai multe suspiciuni de răspândire a bolii, scrie obiectivbr.ro. 

„Aşa este, avem un caz de TBC confirmat chiar ieri de medici, dar mai sunt şi câteva suspiciuni. Băiatul lipseşte de la şcoală de vreo două săptămâni, dar înţeleg că abia acum s-a descoperit ce are. Nu ştim cum a contactat virusul şi tocmai de aceea mâine (n.r. astăzi-miercuri, 22 mai), la nivelul şcolii, se va declanşa o anchetă epidemiologică care va viza întreg colectivul. Circa 120 de elevi şi 30 de profesori vor fi testaţi”, a declarat pentru Obiectiv-Vocea Brăilei, directorul şcolii Nikos Kazantzakis, Neaga Susanu. 

De altfel, acesta nu este singurul caz de TBC confirmat în rândul elevilor şcolii respective. Un alt caz de îmbolnăvire cu TBC a fost înregistrat la Kazantzakis şi în luna februarie a acestui an, când, potrivit unor surse, nimeni nu ar fi declanşat nicio măsură de prevenţie ori dezinfecţie a unităţii de învăţământ. „Noi am făcut curăţenie generală în şcoală, am curăţat băncile cu spirt. Am făcut tot ce ne-a stat în puteri. Carantină nu am instituit pentru că nu a fost cazul. Noi sperăm să nu se confirme şi suspiciunile”, ne-a explicat directorul Neaga Susanu.

Contactat telefonic şi întrebat despre măsurile care se impun în astfel de cazuri, directorul DSP Brăila încă nu ştia despre această situaţie, însă a promis că va reveni cu amănunte, atunci când le va avea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close