Antena 3 CNN Actualitate Social Secția ATI de la Spitalul de Arși a fost închisă

Secția ATI de la Spitalul de Arși a fost închisă

1 minut de citit Publicat la 19:55 14 Iul 2016 Modificat la 19:55 14 Iul 2016
asistenta.jpg

Inspecţia Sanitară a Ministerului Sănătăţii a decis joi să închidă şi secţia ATI din cadrul Spitalului de Arşi, după ce în cursul dimineţii a decis blocarea oricărei activităţi la Unitatea de transfuzii sanguine.

Deciziile vin ca răspuns la cazurile de decese înregistrate în spital, după apariţia în presă a unor înregistrări şocante privindu-l pe un pacient cu larve pe o plagă şi o femeie căreia i-au fost greşite transfuziile de sânge.

Imaginile înfiorătoare au fost filmate de un medic la Spitalul de Arși și trimise jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor.

Mirela Neag a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că în imagini apare un pacient cu arsuri internat în secția ATI care are larve vii pe o rană la cap.

”Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muște”, susține medicul care a filmat aceste imagini și care a insistat ca ele să fie făcute publice, potrivit GSP.ro.

Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi și purtător de cuvânt al spitalului, medicul Adrian Stănculea, recunoaşte faptul că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară.

”Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situația asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru cinci viermi. (...) Sunt zone de necroză unde nu poți băga degetele și să speli ca pe mâini, că poți rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicatețe”, a spus șeful ATI.

Cu toate acestea, medicul Adrian Stănculea a afirmat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că pacientul, care a murit între timp, nu a murit din cauza infecțiilor.

Medicul susține că astfel de situații pot apărea, atâta timp cât secția nu are aer condiționat și singura modalitate de aerisire este prin deschiderea geamului și a ușilor.

”E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiți că e ca la gunoi”, a spus medicul Adrian Stănculea.

×
x close