Antena 3 CNN Actualitate Social Societatea ghizilor: Expediția în Retezat, în care a murit Dor Geta Popescu, o ”tură comercială”. Cum a plănuit tatăl Ovidiu Popescu drumeția, fără a avea dreptul legal

Societatea ghizilor: Expediția în Retezat, în care a murit Dor Geta Popescu, o ”tură comercială”. Cum a plănuit tatăl Ovidiu Popescu drumeția, fără a avea dreptul legal

Societatea ghizilor: Expediția în Retezat, în care a murit Dor Geta Popescu, o ”tură comercială”. Cum a plănuit tatăl Ovidiu Popescu drumeția, fără a avea dreptul legal
Sursa foto: Foto: facebook.com/Ovidiu Popescu
de M.Z.    |    25 Apr 2017   •   14:24

Societatea Ghizilor şi Liderilor Montani din România a spus, după tragedia din munţii Retezat, în care doi copii şi-au pierdut viaţa în urma unei avalanşe, că ”nicio organizaţie de munte din lume nu recunoaşte goana după recorduri” și vorbește de expediție plănuită în scop comercial, potrivit Adevărul.ro.

Din analiza oficialilor societăţii reiese că Ovidiu Popescu, tatăl Dor Getei Popescu, a plănuit expediţia de sâmbătă, 22 aprilie, în scop comercial, în calitate de preşedinte al Clubului Montan Sportiv Altitudine cu sediul la Râşnov, în judeţul Braşov. 

Un anunţ privitor la o excursie de trei zile în Munţii Retezat a fost postat pe site-ul clubului sportiv, iar cei interesaţi urmau să plătească o taxă de 390 de lei. Pe de altă parte, Ovidiu Popescu nu avea calificarea legală necesară pentru a organiza o astfel de expediţie.

Grupul celor șapte persoane se aflau pe munte într-o tură turistică, comercială, organizată în numele unui club sportiv afiliat federației sportive de profil.

Acest lucru reiese destul de clar din anunțul comercial postat online pe site-ul Clubului Montan ”Altitudine”. De altfel, pe site-ul clubului se întâlnesc numeroase alte anunțuri comerciale, cu privire la activități turistice montane în România și în afara ei”, se arată pe site-ul societății.

Din punctul lor de vedere al Societății Ghizilor şi Liderilor Montani din România, accidentul soldat cu moartea copiilor-alpinişti Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi putea fi evitat, dacă liderii expediţiei ar fi respectat principiile de bază ale drumeţiilor montate efectuate în timpul iernii. 

Dosarul în cazul celor doi alpinişti care şi-au pierdut viaţa în urma avalanşei produse sâmbătă, în Munţii Retezat, a fost preluat de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Dor Geta Popescu (14 ani) şi Erik Gulacsi (13 ani) au decedat sâmbătă, în avalanşa produsă în Masivul Retezat

Cea mai mare avalanşă din România, în care au murit 23 de persoane, majoritatea copii, a avut loc în urmă cu 40 de ani, în judeţul Sibiu. În 17 aprilie 1977, la Bâlea Lac, 23 de elevi şi profesori de la un liceu din municipiul Sibiu au murit în câteva secunde, fiind surprinşi de avalanşă. 

 

×
Subiecte în articol: avalansa dor geta popescu Erik Gulacsi
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close