Antena 3 CNN Actualitate Social Decizie radicală luată de managerul Spitalului Colentina: În cabinetele medicilor vor fi mutate paturile pacienţilor

Decizie radicală luată de managerul Spitalului Colentina: În cabinetele medicilor vor fi mutate paturile pacienţilor

Decizie radicală luată de managerul Spitalului Colentina: În cabinetele medicilor vor fi mutate paturile pacienţilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Apr 2017   •   17:24

Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, şi-a prezentat sâmbătă, la o conferinţă de presă, planurile de reorganizare a unităţii sanitare, precizând că intenţionează să reducă numărul cabinetelor medicilor dermatologi şi să mărească numărul de paturi pentru spitalizare.

Ea a declarat că nu sunt suficiente spaţii în Spitalul Colentina pentru diverse secţii, iar dermatologia beneficiază de peste 20 de cabinete personalizate ale unor medici.

"Vorbim de ocuparea unor cabinete cu paturi. Este normal, suntem spital şi avem două secţii de dermatologie de 25 de paturi, nu de 10 cât sunt în realitate. Dermatologii vor rămâne cu numărul de cabinete cât le permite situaţia, nu este vorba despre o vendetă. (...) Vreau transparenţă totală, vreau binele acestui spital", a spus Ifrim, adăugând că prioritatea pe acest subiect este ca ambele secţii de dermatologie să aibă numărul legal de paturi, potrivit autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Silvi Ifrim a precizat că decizia de restrângere a numărului de cabinete se va face şi după o consultare cu medicii dermatologi, vizând de fapt intrarea în legalitate.

"Dermatologii se vor ocupa cu problemele grave din secţii. (...) Activitatea unui doctor pe secţie constă în îngrijirea bolnavilor internaţi. (...) Eu doresc să intrăm în legalitate, cred că nu este ceva grav acest lucru. (...) Nu sunt spaţii în spital, s-a supradimensionat. Structura de personal a rămas aceeaşi. Ministerul Sănătăţii nu ne poate acorda aşa la discreţie câte posturi avem noi nevoie, s-au făcut demersuri, există o politică sanitară. Eu nu sunt responsabilă că nu avem câte posturi avem nevoie. Poate trebuia gândit înainte dacă se poate aproba o mărire de posturi, de paturi, de locaţii. Trebuie să ai spaţiile pentru a băga un număr de secţii, faptul că îi scoţi pe unii din casa lor şi îi bagi în altă parte şi stau acolo fără a avea numărul de paturi nu este o soluţie", a completat Ifrim.

Potrivit legii, numărul de paturi pentru dermatologie trebuie să fie mult mai mare decât în prezent (19) şi trebuie să crească cu un total de 31, în cele două secţii existente, a explicat ea.

"Clinica de recuperare care funcţiona la etajul 3 al Clinicii de neurologie şi în structură ea funcţionează din 2014 cu 25 de paturi şi ea avea doar 10 paturi, total insuficiente şi total ilegal. Celelalte paturi erau undeva în virtual, pe unde nu se ştie, pe la ortopedie şi prin alte părţi. Lucrurile acestea nu le-am tolerat şi am reuşit să aduc cele 15 paturi lipsă şi să le redau clinicii de recuperare. Colegii de la recuperare au eliberat cabinetele pe care le aveau, stăteau doi doctori într-un cabinet, au înţeles şi s-au mutat. Toată lumea a înţeles necesitatea acestor mutări, sigur aceste mutări nu sunt plăcute, dar nu putem să stăm fără paturi, dar să avem cabinete. În momentul acesta, Clinica de recuperare are 25 de paturi, nu 10 cât a avut acum o săptămână, aşa trebuia să aibă din 2014", a spus ea.

Managerul spitalului a adăugat că sporirea numărului de paturi implică şi mărirea secţiilor medicale de profil şi că se mai gândeşte să revitalizeze vechea camera de gardă care funcţiona în trecut la intrarea în spital, să înfiinţeze un compartiment de oncologie, să facă o secţie de cardiologie nouă, modernă.

"Bolnavii trebuie să fie îngrijiţi. Nu se pot îngriji în momentul de faţă, în schimb avem foarte multe cabinete de consultaţie. Sunt foarte bune, avem doctori foarte buni, recunoscuţi. Clinica de dermatologie din Colentina vreau să redevină cea mai bună clinică din Bucureşti. Din 2014 şi până acum a devenit un mare ambulatoriu de specialitate. Ce doresc eu este întărirea acestor clinici. (...) Am dat curs dorinţelor celor doi profesori universitari de a le achiziţiona aparatură de înaltă performanţă. (...) Am convingerea că ASMB va cumpăra aceste aparate", a spus Silvi Ifrim.

Ea a precizat că noile aparte se vor folosi pentru bolnavi, nu în scop "comercial" ca în clinicile private.

Managerul a fost acuzat sâmbătă de Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Protecţia Pacienţilor, de emiterea unor "reţete fictive" pentru pacienţi diabetici şi de întocmirea unor "registre false" de pacienţi, precum şi de evitarea declarării veniturilor obţinute cu ajutorul unor firme şi al unei fundaţii.

"O să depunem la Parchet o serie de documente şi o sesizare împotriva doamnei Ifrim. Ce mai face doamna ca să se răzbune pe medicii care nu sunt de acord cu stilul său de management? Vrea să desfiinţeze o secţie modernă de ambulatoriu care aduce venituri importante spitalului. Vrea să treacă aceşti medici în cabinete cu paturi de spital, internare continuă, este nemanagerial, dacă vreţi. Nu se face aşa ceva. Dermatologia se face în principal în ambulatoriu şi în internare de zi, internarea continuă se face în cazuri excepţionale. (...) Încearcă să desfiinţeze cabinetele de medici dermatologi. Aici, e un centru de excelenţă prin medicii săi.(...) Vrea să se răzbune pe aceşti medici pentru că şeful de secţie vrea să se răzbune pe aceşti medici. (...) Avem probe că dânsa avea un cabinet privat neautorizat în spital, cu mobilier de acasă", a declarat Barbu pentru Agerpres, la Spitalul Colentina.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: decizie radicală manager
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close