Antena 3 CNN Actualitate Social Deputatul Emanuel Ungureanu și-a extins plângerea împotriva lui Lucan: ”România este plină de Lucani”

Deputatul Emanuel Ungureanu și-a extins plângerea împotriva lui Lucan: ”România este plină de Lucani”

Deputatul Emanuel Ungureanu și-a extins plângerea împotriva lui Lucan: ”România este plină de Lucani”
03 Ian 2018   •   14:13

Update: Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut declarații la ieșirea din sediul DIICOT.

”Descoperim o țară în care trăim care este coordonată de rețele tip mafiot, care cuprind medici, procurori, judecători, oameni din SRI, cu complicitatea unor alți doctori care știu că în sute de clinici din România pacienții sunt direcțonați de la Stat, la Privat. Bolnavii sunt jecmăniți de bani. Fac apel la procurorul general al României, România este plină de Lucani, trebuie să mobilizeze parchetele județene și să vadă cât de frecventă este această practică a jafului banului public. (...) Ministrul Sănătății are legătură cu Lucan. Domnul Bodog a făcut în așa fel ca acele controale, care veneau de la Ministerul Sănătății în echipă mixtă cu Casa de Asigurări București, să fie moi, să nu se descopere lucruri. Lucrurile sunt de o evidență fantastică.”, a declarat Emanuel Ungureanu. 

Știrea inițială: Noi acuzații în dosarul medicului Lucan. Deputatul Emanuel Ungureanu, care l-a denunțat pe chirurg, a ajuns la DIICOT să își extindă plângerea. Mihai Lucan e acuzat de procurorii antimafia că, vreme de 11 ani, ar fi devalizat Institutul de Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu a declarat, săptămâna trecută, că i se pare ”strigător la cer” că nimeni nu pare să cerceteze acuzaţiile de trafic de organe şi de luare de mită pe care le-a făcut în calitate de deputat, în mod public, la adresa lui Mihai Lucan.

 „Este absolut incredibil ce se întâmplă în cazul Mihai Lucan. Sunt mii de oameni în stradă care apără justiţia şi vedem un judecător de la Tribunalul Bucureşti, Monica Claudia Cipariu, care după 10 zile de la măsura controlului judiciar nu a redactat motivarea, lucru care împiedică procurorii antimafia să pregătească în condiţii optime contestarea măsurii. Sunt vocea bolnavilor batjocoriţi de Lucan care îi imploră pe membrii Inspecţiei Judiciare şi CSM să ia măsuri imediate împotriva acestei judecătoare care nu îşi îndeplineşte îndatoririle de serviciu, având antecedente în acest sens. De asemenea, atrag atenţia procurorului de caz Marian Delcea să nu se lase intimidat şi să nu negocieze cu mafia din sistemul medical şi judiciar care a făcut scut în jurul lui Mihai Lucan. Este strigător la cer că nimeni nu pare să cerceteze acuzaţiile de trafic de organe şi de luare de mită pe care le-am făcut în calitate de deputat, în mod public, la adresa încă medicului Lucan şi a grupurilor infracţionale din care a făcut parte atâţia ani fără să fie atins de justiţie”, a spus Ungureanu. 

Potrivit acestuia, trei medici susţin că Mihai Lucan a pus în pericol viaţa unui pacient ca să se răzbune pe doctorul Mihai Suciu, de la ICUTR Cluj, care ar fi vrut să depună un denunţ împotriva sa, dar nicio instituţie a statului nu intervine.

Mihai Lucan a fost reţinut săptămâna trecută, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti hotărând să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: denuntator medic dosar
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close