Antena 3 CNN Actualitate Social Furtună violentă în vestul țării: Opt morți și 67 de răniți

Furtună violentă în vestul țării: Opt morți și 67 de răniți

Furtună violentă în vestul țării: Opt morți și 67 de răniți
Sursa foto: Foto: Opinia Timișoarei
17 Sep 2017   •   20:24

Update: Un nou bilanţ al autorităţilor privind efectele înregistrate în judeţele afectate de fenomenele meteorologice periculoase indică un număr de 8 morţi şi 67 de răniţi, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Astfel, până la acest moment sunt înregistrate 8 decese (5 persoane în judeţul Timiş, o persoană la Arad şi două persoane la Bistriţa-Năsăud).

De asemenea, 67 persoane au fost rănite din cauza copacilor, panourilor publicitare sau a crengilor smulse de vânt (49 în judeţul Timiş, 12 persoane în judeţul Arad şi 6 persoane la Alba). Misiunile sunt în dinamică.

Update: Numărul morților în urma futunii violente din vestul țării s-a ridicat la opt morți și 68 de răniți. „Din păcate, s-a confirmat. Mai sunt doi decedaţi la Bistriţa. Sunt opt decedaţi. Deci cinci la Timişoara, unu la Arad şi doi la Bistriţa", a spus secretarul de stat. El a mai precizat că nu se impune la acest moment să fie aduşi răniţi din vestul ţării la spitalele din Bucureşti.

Update: Un bărbat de aproximativ 40 de ani este cea de-a doua persoană decedată în urma furtunii care s-a abătut, duminică seara, asupra judeţului Bistriţa-Năsăud, acesta fiind lovit de un copac pe raza localităţii Borleasa, comuna Târlişua.

Primarul comunei Târlişua, Vlăduţ Purja, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul traversa o punte în momentul în care s-a declanşat furtuna şi a fost lovit de un copac doborât de rafalele de vânt.

În comună, vântul puternic a afectat numeroase acoperişuri, inclusiv al bisericii din Târlişua, şi a pus la pământ mai mulţi arbori, care au blocat accesul pe drumurile comunale şi chiar şi pe drumul judeţean din zonă.

Primul deces în urma furtunii s-a produs în municipiul Bistriţa, în Parcul Muncipal, unde un bărbat în vârstă de aproximativ 50-60 ani a fost lovit de o creangă a unui copac în timp ce se plimba cu soţia sa pe o alee din zona Palatului Culturii.

Alte patru decese asemănătoare au fos înregistrate în judeţul Timiş şi încă unul în judeţul Arad.

Update: Furtuna violentă din vestul țării a ridicat numărul de victime la șase. Patru morți, în județul Timiș, alte două în județele Arad și Bistrița-Năsăud.

Update: Numărul răniţilor în furtuna de duminică ajunşi la Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns la 30, dar medicii estimează că va creşte în continuare.

''Avem 30 de victime cu traumatisme la diferite nivele ale corpului, membre, torace, capului. Mai gravă este starea unui copil care ne-a fost transferat de la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu'. Ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească, întrucât vor urma reparaţii la acoperişuri'', a declarat duminică, pentru Agerpres, dr. Mihai Grecu, şeful Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara.

Reprezentanţii ISU Timiş au anunţat anterior că în judeţ au murit, de asemenea, patru persoane în urma furtunii, două cazuri fiind la Timişoara, iar altele două la Buziaş.

Update: Imagini apocaliptice în județul Timiș.

Furtună violentă în județul Timiș. „45 copaci căzuți, 11 acoperișuri, patru morți, 26 de răniți, 15 au solicitat ambulanța, 11 persoane care s-au transportat singuri la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Timiș.

Update: „Patru decese la Timiș și 26 de răniți, dintre care doi copii în stare gravă. Am suplimentat echipele de intervenție. Au fost și alte situații în țară. Aceste fenomene care apar brusc sunt foarte periculoase, când se întâmplă asta, spunem populației să se adăpostească”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Update: Numărul persoanelor decedate în judeţul Timiş în urma furtunii de duminică după-amiază a crescut la patru, ultimele două cazuri semnalate fiind în localitatea Buziaş, anunţă reprezentanţii ISU Banat.

''Alte două persoane din Buziaş şi-au pierdut viaţa din cauza furtunii, iar numărul răniţilor este în creştere, ajungând la 12. Noi acţionăm continuu cu 145 de pompieri în toate zonele afectate'', a declarat, pentru Agerpres, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat.

Sursa citată anunţase anterior că două persoane şi-au pierdut viaţa la Timişoara.

''O femeie a decedat la Grădina Zoo, iar un bărbat, la Hotelul Baron, acesta fiind lovit de un panou publicitar care a căzut. Alte cinci persoane au fost rănite. A fost activată echipa noastră operativă care intervine dinamic la degajarea de trotuare, şosele şi maşini prinse sub copaci doborâţi, îndepărtarea cablurilor de curent căzute, degajarea acoperişurilor afectate'', a declarat, pentru AGERPRES, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat.

Potrivit IGSU, codul portocaliu de vreme rea, sub incidenţa căruia se afla judeţul Timiş, a generat o serie de efecte în zonă. Pentru gestionarea acestora, la nivelul ISU Banat a fost activată grupa operativă, iar misiunile sunt în dinamică, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate şi înlăturarea arborilor şi acoperişurilor afectate din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Şi în judeţul Arad, vremea nefavorabilă a generat efecte, astfel că pompierii militari au fost solicitaţi să acţioneze în sprijinul comunităţilor pentru înlăturarea arborilor doborâţi de vânt. AGERPREES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Update: Nicolae Robu, primarul Timișoarei: „Sunt două persoane decedate sunt și răniți, dar sunt foarte mari pagube materiale. Sunt zeci și zeci de copaci la pământ, străzi blocate, am rămas fără curent electric și apă, sunt acoperișuri smulse de pe case, blocuri, s-a surpat o poartă de intrare în oraș dinspre aeroport. S-au răsturnat TIR-uri și mașini. În Jimbolia a fost o furtună puternică, dar și în alte comune. Nu ne-am așteptat la o furtună de o asemenea dimensiune. Facem comitet de urgență”.

Update: Raed Arafat a declarat la Antena 3 că intensitatea furtunii a scăzut: „Avem doi decedați, unul rănit în afara oricărui pericol, 30 de copaci căzuți, mai multe acoperișuri. Pompierii sunt în alertă, intervențiile lor sunt în curs. Efectul furtunii a scăzut. Este posibil să mai apară și alte persoane. Cel mai important lucru este să nu iasă din case, dacă sunt afară să nu stea lângă copaci, panouri publicitare, să intre în clădiri, pasaje subterane”.

Update: Doi morți și cinci răniți, în urma furtunii violente care a avut loc în Timișoara. O femeie de 36 de ani a fost ucisă de un copac căzut din cauza furtunii, în timp ce se afla la grădina zoologică.

O altă persoană a murit în timp ce se afla într-o mașină, peste care a căzut un panou publicitar.

Furtuna a făcut ravagii în oraș. Bucăți din acoperiș au căzut, scaune și mese de pe terase au fost luate de vânt. Pompierii acționează în zonă. Sunt înregistrate mai multe apeluri la 112.

Știre Inițială: O furtună extrem de violentă s-a abătut, duminică după-amiază, asupra Timişoarei, după ce ultimele două zile au fost neobişnuit de calde pentru această perioadă a anului.

Scaune şi mese de la terasele din oraş au fost ridicate de vântul foarte puternic, bucăţi din acoperişurile blocurilor au zburat, iar ţigle de pe Casa Armatei din Piaţa Libertăţii au căzut peste un tramvai care era în staţie, fiind semnalate şi cazuri de arbori prăbuşiţi.

''Avem foarte multe solicitări", a declarat, pentru Agerpres, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat. De asemenea, şi Serviciul de ambulanţă Timişoara a avut ''foarte multe solicitări''.

Atât reprezentanţii ISU Banat, cât şi cei ai Ambulanţei au menţionat că dispeceratele ambelor instituţii au fost blocate şi la ora transmiterii acestei ştiri nu au putut oferi o situaţie detaliată a intervenţiilor solicitate în oraş.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Timisoara
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close