Antena 3 CNN Actualitate Social Ghiță Ciobanul s-a dus peste premierul Nicolae Ciucă, la Guvern. Ce i-a cerut

Ghiță Ciobanul s-a dus peste premierul Nicolae Ciucă, la Guvern. Ce i-a cerut

Ghiță Ciobanul a fost în audiență la premierul Nicolae Ciucă și spune că a plecat de acolo cu o serie de promisiuni clare. Iată despre ce este vorba.

Ghiță Ciobanul s-a dus peste premierul Nicolae Ciucă, la Guvern. Ce i-a cerut
Sursa foto: Colaj Facebook
de Claudia Popovici    |    24 Ian 2023   •   18:21

Mai exact, Gheorghe Dănulețiu, zis Ghiță Ciobanul, crescător de ovine şi președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor din România (APC) a fost în audiență la premierul Nicolae Ciucă cu privire la legea care pune capăt exportului de animale vii din fermele românești.

"Am fost joi, săptămâna trecută, la domnul premier ca să vedem cum putem să rezolvăm această problemă.

Am reușit să explic exact la ceea ce ar duce închiderea exportului din România. I-am spus că dacă închiderea exportului de animale vii din România s-ar pune în aplicare de mâine 60-70 % din fermele din România ar da faliment, pentru că nu avem cum să supraviețuim nemaiavând concurență pe piața de export.

O să rămânem bătaia de joc a unora care ne fac  prețul cum vor ei.

Ne-a promis cât timp este dumnealui în fruntea Guvernului, această lege nu va putea să treacă", a spus Ghiță Ciobanul, la Antena 3 CNN. 

Citeşte şi: Avertisment fermier: "Nu vom mai avea carne de porc proaspătă. Importăm masiv, suntem cu sabia deasupra capului"

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), România este cel mai mare exportator de oi la nivel mondial, dar și un mare exportator de bovine.

De exemplu, în primele șase luni din 2021 România a exportat animale vii în valoare de 262,35 milioane de euro, în creștere cu peste 40% față de perioada similară a anului trecut, când încasările au fost de 186,95 milioane de euro.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close