Antena 3 CNN Actualitate Social Greşeala pe care o facem după ce cumpărăm o floare nouă. Majoritatea nu ştiu acest detaliu banal

Greşeala pe care o facem după ce cumpărăm o floare nouă. Majoritatea nu ştiu acest detaliu banal

Dacă vrei ca noua floare să ţină cât mai mult evită să faci asta!

Greşeala pe care o facem după ce cumpărăm o floare nouă. Majoritatea nu ştiu acest detaliu banal
Sursa foto: Facebook/ Rezervatia de bujori Troianul/ Lidia Visan
de Alexandra Dima    |    23 Oct 2022   •   14:00

Aceste greșeli pot avea consecințe neplăcute pentru toate plantele din casă. În cel mai bun caz, planta nou cumpărată, pur și simplu, nu va prinde rădăcini în noul mediu.

Greșeala unu: Carantina este neglijată. Noile ghivece cu plante, aduse în casă direct din magazin, trebuie plasate în carantină pentru cel puțin o săptămână. În acest timp, la fiecare 2-3 zile trebuie să verificați semnele de boală sau prezența dăunătorilor.

Greșeala doi: Prea multă lumină. Chiar dacă ați cumpărat plante iubitoare de lumină, nu vă grăbiți să alegeți cel mai luminos loc pentru ele pe pervaz. Este mai bine ca plantele să stea puțin la umbră.

Greșeala trei: Nu mutați planta în alt ghiveci. Chiar dacă planta nu înflorește, transplantul în alt ghiveci nu poate fi efectuat mai devreme de 2-3 săptămâni. Planta are nevoie de timp pentru a se adapta la un loc nou.

Și chiar dacă planta arată sănătoasă și viguroasă, trebuie ajutată să supraviețuiască stresului cauzat de schimbarea habitatului și al transportului. Planta trebuie protejată de curenții de aer, de  temperaturile extreme, de soarele strălucitor și de aerul uscat.

De asemenea, nu vă grăbiți cu îngrășământul. Este suficient doar să o udați și să o pulverizați cu apă.

×
Subiecte în articol: floare
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close