Antena 3 CNN Actualitate Social Mesajul emoționant al unui ofițer, după ce un câine polițist a murit: Pentru mine a fost copil, frate și camarad!

Mesajul emoționant al unui ofițer, după ce un câine polițist a murit: Pentru mine a fost copil, frate și camarad!

Unul dintre cei mai îndrăgiți câini polițiști din România a murit. MAI a transmis un mesaj emoționant, care a înduioșat o țară întreagă.

Mesajul emoționant al unui ofițer, după ce un câine polițist a murit: Pentru mine a fost copil, frate și camarad!
04 Iun 2020   •   17:13

“Pentru toți ceilalți a fost doar un câine. Pentru mine, a fost copil, frate și camarad”, așa a scris Nicolae pe contul său de Facebook despre DER, câinele polițist care i-a fost alături peste 10 ani.

De altfel, DER a fost și primul câine polițist care a apărut pe pagina de Facebook a MAI.

În ultimele 9 luni, DER a suferit de o boală crâncenă, iar Nicolae a făcut tot ce este omenește posibil pentru a-l salva. Din păcate, însă, unul dintre cei mai buni câni polițiști din România a pierdut lupta cu boala.
Cu peste 450 de misiuni de intervenție și detectare a substanțelor periculoase și explozibile la activ, putem spune că DER și-a făcut pe deplin datoria față de noi toți.
Astăzi, când l-am sunat pe Nicolae să îl întrebăm dacă este de acord să îi aducem un ultimul omagiu partenerului său, pe care și noi l-am cunoscut, acesta și-a stăpânit cu greu plânsul.
- M-ar bucura enorm și vă mulțumesc din suflet! Să știți că DER a iubit foarte mult oamenii, iar pe copii pur și simplu îi adora. În aceste zile, îi voi face un panou omagial la sediul poliției, unde vom păstra scrise toate meritele lui, zgarda, carnetul de serviciu și fotografia. DER chiar merită așa ceva.
Acest câine deosebit a reușit, de-a lungul timpului, să apropie mulți tineri de meseria de polițist. Este și cazul unei fete, vecină de-a colegului nostru, care în urmă cu câțiva ani i-a spus lui Nicolae: ”Când voi fi mare, mă voi face polițistă și voi avea și eu un cățel negru și frumos, așa cum este DER!”
După 5 ani de la acea întâmplare, promisiunea s-a adeverit. Acum ea este polițistă și se pregătește la Centrul Chinologic din Sibiu, unde i-a fost repartizat un câine lup negru.
Putem spune că memoria lui DER merge mai departe!

RĂMAS BUN, CAMARADE!”, se arată pe pagina MAI.

×
Subiecte în articol: MAI ofiter câine polițist
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close