Antena 3 CNN Actualitate Social Tun de un milion de euro! Mai multe persoane au cumpărat apartamente false în Ploieşti, cu 51.000 euro bucata!

Tun de un milion de euro! Mai multe persoane au cumpărat apartamente false în Ploieşti, cu 51.000 euro bucata!

Procurorii prahoveni au făcut percheziții într-un dosar de înșelăciune şi abuz de încredere în care un dezvoltator imobiliar este cercetat după ce ar fi vândut mai multe apartamente unor oameni care nu au avut niciodată acces la aceste locuințe.

Tun de un milion de euro! Mai multe persoane au cumpărat apartamente false în Ploieşti, cu 51.000 euro bucata!
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Ian 2024   •   23:13

Un apartament cu două camere, de 48 de metri pătrați, era scos la vânzare aici şi cu 51.000 de euro, potrivit siteurile de anunțuri imobiliare. În total, 16 persoane au fost păcălite să cumpere astfel de locuințe, iar prejudiciu se ridică la peste un milion de euro. 

În fapt, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente de locuit, pe care viitorii proprietari trebuiau sa le achite integral. Mai apoi aceleași spații de locuit erau înstrăinate prin contracte de vânzare-cumpărare către alte persoane, cu ajutorul unor notari, și ei vizați de anchetă. 

În plus, un avocat din cadrul Baroului Prahova, avea o înțelegere cu dezvoltatorul imobiliar, și astfel a folosit două societăți comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a putea să declanșeze procedura de faliment a dezvoltatorului. Înainte de insolvență, reprezentanții dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul și alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu.

Ca să reușească acest lucru cesionau cu titlu gratuit bunuri imobile și chiar retrăgeau sume importante de bani din conturile entității economice. Nu sunt primele percheziții realizate în această cauză.

Citește și: Se dă startul Programului Casa Verde Fotovoltaice | Ministrul Mediului: "90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric"

În martie, anul trecut, alte astfel de percheziții au avut loc. Atunci anchetatorii explicau că din 2018 și până în 2022 pe durata lucrărilor nu au fost respectate avizele necesare obținute din partea autorităților locale. Așa se face ca un spațiu aflat la etajul noua al imobilului a fost compartimentat, iar acolo au fost amenajate apartamente, deși, potrivit documentației, nu era posibil.

Proprietarul clădirii din zona de sud a Ploieștiului a cerut inițial primăriei, spre sfârșitul anului 2020, o nouă autorizație, asta pentru ca imobilul avea destinație de birouri. A cumpărat practic autorizația de la alt proprietar, și a transformat blocul în spatii de locuit. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close