Antena 3 CNN Actualitate Social De ce sunt diferite produsele vândute în România față de cele din Vest

De ce sunt diferite produsele vândute în România față de cele din Vest

De ce sunt diferite produsele vândute în România față de cele din Vest
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Mar 2018   •   12:45

Draftul unui raport al Parlamentului European despre dubla calitate a produselor comercializate la nivelul Uniunii Europene dezvăluie detalii incredibile în domeniu. 

Investigaţia Comisiei Europene scoate la lumină acum o serie de practici incorecte, dacă nu chiar ilegale ale jucătorilor de pe piaţă care furnizează aceleaşi produse, dar cu standarde diferite pentru pieţele din Est şi din Vest.

”Deşi denumirea de marcă, designul ambalajului şi aspectul de comercializare la prima vedere sunt identice, mai multe cercetări efectuate în diferite state membre au relevat în cadrul pieţei unice a UE produse care au compoziţii clar diferite din punct de vedere al reţetei, materiilor prime utilizate, toate acestea depinzând de ţara de cumpărare“, arată Raportul întocmit de Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din PE.

Conform raportului, practicile considerate incorecte merg în general pe patru direcţii. În primul rând, producătorul plasează pe diverse pieţe produse cu arome şi compoziţii diferite, cu un ingredient principal diferit, dar având acelaşi aspect şi acelaşi ambalaj. În cel mai bun caz, relevă documentul, există nişte mici diferenţe pe ambalaj, diferenţe considerate de funcţionarii europeni insesizabile pentru consumatorul care îl ia de pe raft. 

Citește continuarea aici.

×
Subiecte în articol: produse
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close