Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Agriculturii vrea să dea bani pentru ţuică. Anunţul făcut de Adrian Chesnoiu

Ministrul Agriculturii vrea să dea bani pentru ţuică. Anunţul făcut de Adrian Chesnoiu

Veste bună pentru producătorii români de ţuică! Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat că ia în calcul finanţarea producătorilor de ţuică şi palincă, la fel cum primesc bani şi fabricile de bere.

Ministrul Agriculturii vrea să dea bani pentru ţuică. Anunţul făcut de Adrian Chesnoiu
Sursa foto: Adrian Chesnoiu/Facebook |Emanuel Titus iliesi - Hepta
de Iulia Gorgorin    |    03 Mai 2022   •   20:41

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a anunţat ieri, (n.r. 2 mai), în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PSD Satu Mare, că exista posibilitatea finanțării apariției unor unități de producție de pălincă moderne.

"M-am văzut cu domnul președinte al producătorilor de pălincă din județul Satu Mare, mi-a lăsat câteva informații despre acest sector și evident, ținând cont de faptul că pălinca se produce din fructe, din produse agricole, putem să finanțăm pe schema de calitate, așa cum finanțăm și fabricile de bere, putem finanța și apariția unor unități moderne de producție a pălincii” a declarat ministrul agriculturii, conform Gazeta de Nord-Vest.

Ţuica este o băutură alcoolică specific românească făcută exclusiv din prune şi a devenit nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în zilele de sărbătoare.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close