Antena 3 CNN Actualitate Social Nutriţionistul Mihaela Bilic, despre foamea psihică şi efectele obezităţii

Nutriţionistul Mihaela Bilic, despre foamea psihică şi efectele obezităţii

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 14:01 11 Apr 2021 Modificat la 14:01 11 Apr 2021
Nutriţionistul Mihaela Bilic, despre foamea psihică şi efectele obezităţii
Sursa foto: Facebook/Mihaela Bilic

Nutriţionistul Mihaela Bilic a precizat că omul modern face cu greu faţă supraofertelor alimentare existente pe piaţă şi majoritatea românilor ajung să pună în coşul de cumpărături alimente sărace în nutrienţi. Mai mult ea subliniat şi necesitatea unei educații emoţionale pe lângă educaţia nutriţională care ne-ar putea ajuta să facem diferenţa între foamea psihică şi foamea fizică.

Alimentația reflectă stresul nostru zilnic și greutățile vieții de zi cu zi

Alimentația reflectă stresul nostru zilnic și greutățile vieții de zi cu zi și paradoxal oamenii când sunt nefericiți mănâncă mai mult, adică mâncatul de fericire nu îngrașă atât de tare pe cât îngrașă cel pe bază de stres sărăcie griji și probleme.

La nivel alimentar avem de a face cu o dezorientare

Omul duce lipsă de educație în ceea ce privește nutriția, duce lipsă și de educație în domeniul emoțiilor, însă ce este important de știut este că dacă am păstra măcar tradițiile și obiceiurile vechi, românii cred că ar mânca mai sănătos. Din păcate, acum și la nivel alimentar avem de a face cu o dezorientare.

Nu mai mâncăm precum bunicii noştri

Oamenii nu mai știu ce sănătoși si nesănătos. Nu mai mănâncă ce mâncau bunicii, dar nici nu mai știu cum să se descurce în faţa supraofertelor din prezent, iar în final pun în coș lucrurile care, din păcate, sunt ieftine, și tot ce este ieftin va fi bogat în calorii și nutrienţi de proastă calitate.

În momentul în care porția este foarte mare automat ne îngrășam

Noi mâncăm foarte mult cantitativ și în nutriție se spune că "doza face otravă". În final nici nu mai contează produsul respectiv dacă este vorba de patiserie sau de dulciuri, grăsimi și prăjeli. În momentul în care porția este foarte mare automat ne îngrășam. Nu mai putem face mișcare cum făceam înainte, pentru că mersul la sală este văzut ca un fel de moft, pentru elite, iar munca fizică ce presupune și mișcare a dispărut.

Nutriţionistul Mihaela Bilic, soluţii pentru această perioadă

"Stăm cu toții în fața unor monitoare, pe canapea și ronțăim produse care sunt procesate ambalate și care sunt mai degrabă o esență de nutrienți. Mâncarea gătită ar putea fi soluția pentru această perioadă, pentru că atunci când pui tu cu mâna ta ingrediente simple întru-o oală acolo nu are ce să fie greșit", a spus nutriţionistul Mihaela Bilic la Antena 3.

×
Parteneri
x close