Antena 3 CNN Actualitate Social Parcarea de 35 de milioane de euro din Capitală stă goală. De ce nu vor șoferii să o folosească

Parcarea de 35 de milioane de euro din Capitală stă goală. De ce nu vor șoferii să o folosească

1 minut de citit Publicat la 14:50 04 Dec 2018 Modificat la 14:50 04 Dec 2018
Parcarea de 35 de milioane de euro din Capitală stă goală. De ce nu vor șoferii să o folosească

Parcarea de 160 de milioane de lei din Capitală reuşeşte să scoată 100 de lei pe zi de la şoferi. Asta pentru că în fiecare zi, în parcarea intermodală de la Străuleşti sunt parcate doar câte zece maşini. 

Adică aproape 2% dintre locurile disponibile acolo sunt ocupate. Şoferii preferă să parcheze lângă clădire, pentru că acolo e gratuit. 

Parcarea de la intrarea în Bucureşti, singura de acest gen, are 650 de locuri pentru cei care vin cu maşina din zona Buftea-Mogoşoaia-Chitlia. Şoferii pot parca aici, iar restul drumului până la muncă îl pot continua cu metroul. Prima problemă este că, în afară de faptul că nu mai stau în trafic, nu primesc niciun fel de avantaj. Trebuie să plătească, pe lângă taxa de parcare, şi un bilet de metrou. Acesta costa 5 lei pentru două călătorii sau 70 de lei pentru un abonament lunar. 

„Dacă cineva vine şi îşi lasă maşina acolo, dar îşi cumpără o cartelă de metrou pentru o zi, să i se deducă costul parcării din acea călătorie de metrou, să nu mai trebuiască să plătească”, spune Paul Sorneanu, fondator Asociaţia "Construim România".

Parcarea în sine costă 1 leu pe oră. Un calcul simplu arată că şoferii ar trebui să plătească în fiecare zi 10 lei ca să îşi lase maşina la Străuleşti, adică 200 de lei pe lună. Aşa se face că în parcare nu prea sunt maşini. Într-o zi bună sunt doar câteva locuri ocupate. 

„Pentru trei maşini, chiar că e bătaie de joc. Bani publici cheltuiţi aiurea, mai bine dădeau la nişte copii amărâţi, decât aşa”, a spus o femeie. 

„Pentru un leu pe oră, mi se pare absurd să nu parcheze”, spune o altă femeie. 

În Bucureşti, parcarea de reşedinţă costă în jur de 77 de lei pe an, în zonele bune. În Sectoarele 4 şi 5, de exemplu, sunt şoferi care locuiesc în zonele periferice şi care plătesc doar 37 de lei anual ca să aibă un loc în faţa blocului în care să îşi lase maşina. 
 

×
Etichete: parcare
x close