Antena 3 Actualitate Social PENSII 2020. Cine va putea să cumuleze pensia cu salariul? Anunț de ultimă oră de la premierul Orban

PENSII 2020. Cine va putea să cumuleze pensia cu salariul? Anunț de ultimă oră de la premierul Orban

23 Dec 2019   •   21:49
PENSII 2020. Cine va putea să cumuleze pensia cu salariul? Anunț de ultimă oră de la premierul Orban
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat că de anul viitor nu se va mai putea cumula pensia cu salariul încasat de la stat, cu câteva excepții.

Printr-un proiect de angajare a răspunderii, Guvernul a introdus o interdicţie de a cumula salariul obţinut într-o instituţie publică cu pensia din sistemul public.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, însă, luni, în Parlament, că a acceptat o serie de amendamente prin care mai mulţi angajaţi sunt exceptaţi de la această prevedere.

Este vorba despre: angajaţii din învăţământul preuniversitar asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă Academia Română anumite companii şi societăţi: CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă, unde există mecanici de locomotivă şi personal angajat în mişcare.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close