Antena 3 CNN Actualitate Social Premierul Tudose, prima reacție după protestele medicilor de familie: ”Din păcate, chiar au foarte mare dreptate”

Premierul Tudose, prima reacție după protestele medicilor de familie: ”Din păcate, chiar au foarte mare dreptate”

Premierul Tudose, prima reacție după protestele medicilor de familie: ”Din păcate, chiar au foarte mare dreptate”
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
15 Noi 2017   •   14:42

Update: Premierul Mihai Tudose a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie care au protestat în Piaţa Victoriei, el spunând la începutul şedinţei de Guvern că aceştia au mare dreptate, pentru că au fost nevoiţi să se transforme în contabili şi a precizat că se caută soluţii.

”Chiar au dreptate şi, din păcate, chiar au foarte mare dreptate. Spun din păcate pentru că sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat şi medicii de familie au fost nevoiţi să se transforme în contabili. Încercăm să găsim soluţii, prima etapă este vineri într-o consultare pe draft şi de luni să încercăm împreună şi cu Ministerul Finanţelor să reglăm nişte lucruri”, a mai spus Mihai Tudose.
 

Update: Premierul Mihai Tudose discută la Palatul Victoria cu o delegaţie a medicilor de familie care protestează în Piaţa Victoriei, potrivit unor surse guvernamentale. 

Update: Câteva sute de medici de familie, dar şi pacienţi protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei, faţă de subfinanţarea asistenţei medicale primare şi faţă de “imposibilitatea de practică optimă a medicinii de familie”.

Update:  Mihai Tudose încearcă să împace sindicatele, care ameninţă cu proteste masive şi chiar grevă generală din cauza trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat. Premierul propune un acord şi dă asigurări că salariile nu vor scădea odată cu această măsură. De cealaltă parte, sindicatele spun că nu renunţă la proteste, dar că asteaptă să vadă concret daca salariile vor scadea în februarie, odată cu transferul contributiilor.

”Am venit şi cu drag, nu din obligaţie, şi cu recunoştinţă pentru ajutorul extraordinar pe care l-am primit din partea liderilor dumneavoastră atunci când am creionat şi am definitivat acest plan de reformă. Discuţiile s-au concretizat cu anumite schimbări, cu anumite reglaje, de aşa natură încât niciun salariu să nu scadă, niciun salariu net, ba, mai mult, pe anumite zone veniturile să crească de la 1 ianuarie, altele începând cu 1 martie şi un lucru cert pentru toată lumea - pensiile să crească”, a declarat Mihai Tudose.


"Am stabilit ca împreună, pe baza acordului dumneavoastră, să avem o modalitate de lucru în continuare, pe baza unui acord între Guvern şi confederaţia dumneavoastră, prin care să recunoaştem statutul de partener permanent şi să aibă acest acord nu numai un caracter de lucru făcut şi  afişat undeva, ci şi un caracter lucrativ, să încercăm cu ajutorul dumneavoastră să nu derapăm de la ceea ce ne-am propus când am venit la guvernare - mai bine pentru oameni", a afirmat Tudose. 

Şeful Guvernului a făcut referire la creşterea economică de 8,8% din ultimul trimestru, faţă de trimestrul al treilea al anului trecut, şi la creşterea economică anuală de peste 5%. 

Premierul Tudose este însoţit la Congresul Naţional CNSRL Frăţia de vicepremierul Marcel Ciolacu

Știrea inițială: Societatea Naţională pentru Medicina de Familie (SNMF) anunţă că, în cursul zilei de miercuri, în faţa Guvernului, va fi organizat un protest faţă de birocratizarea sistemului de sănătate. 

La mitingul de miercuri vor veni medici de familie și pacienți din toate județele. Aceștia vor protesta faţă de situaţia actuală a sistemul de sănătate, în special faţă de problema birocratizării, dar şi faţă de lipsa posibilităţii de a elibera anumite reţete, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să alerge de la un medic specialist la altul, informează Libertatea.ro.

Protestul va începe la ora 11:00, urmând ca la ora 12:00 cadrele medicale să își reînnoiască jurământul de medici.

×
Subiecte în articol: protest medici Piata Victoriei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close