Antena 3 Actualitate Social Psiholog, despre ”Balena albastră”: Avem prea puține informații certe și prea multă isterie

Psiholog, despre ”Balena albastră”: Avem prea puține informații certe și prea multă isterie

de M.Z.    |    12 Apr 2017   •   12:37
Psiholog, despre ”Balena albastră”: Avem prea puține informații certe și prea multă isterie Foto: www.facebook.com/Mihai Copaceanu

În cazul jocului ”Balena albastră”, avem prea puține informații certe și prea multă isterie, spune psihologul Mihai Copăceanu.

”Una din cinci adolescente și unul din șapte băieți au comportamente autoagresive, în dezvoltarea lor psihoemoțională, în special manifestate prin tăieturi ale brațelor/picioarelor/coapselor cu lama sau alte obiecte tăioase. Fenomenul este în creștere și întâlnit încă de la vârsta de 12 ani sau mai jos. Drept urmare, imaginile de pe rețele de socializare cu trimitere directă la acte de suicid, indicate în comunicatul procurorilor nu reprezintă argumente suficiente pentru ceea ce ne sugerează”, explică psihologul Mihai Copăceanu, potrivit Știridesibiu.ro.

”Mai mult, despre ”Balena Albastră” avem prea puține informații certe și prea multă isterie. Cu toate acestea, internetul este fără limite, deci nu exclud nicio posibilitate de influențare negativă prin orice tip de joc, aplicație online, site etc”, mai spune specialistul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close