Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Buget uriaş pentru noul an şcolar. Cât îi costă pe părinţi rechizitele elevilor

Buget uriaş pentru noul an şcolar. Cât îi costă pe părinţi rechizitele elevilor

În mai puțin de o lună începe noul an școlar, iar părinții sunt nevoiți să scoată din buzunare mai mulți bani pentru rechizitele copiilor. Toate s-au scumpit.

Buget uriaş pentru noul an şcolar. Cât îi costă pe părinţi rechizitele elevilor
Sursa foto: Gettyimages | Philippe Lissac
de Ioana Cîşlaru    |    Ioana Mircea    |    11 Aug 2022   •   14:09

Părinții trebuie să se pregătească pentru noi cheltuieli. În mai puțin de o lună începe noul an școlar, iar toate rechizitele, de la pixuri până la ghiozdane, s-au scumpit în ultima perioadă.

Spre exemplu, un coș compus din câteva rechizite de bază, printre care se află un caiet care în prezent este 7,40 lei, un penar care costă aproximativ 40 de lei, un ghiozdan care este în jur de 60 de lei și o trusă geometrică, care este în jur de 28 de lei; va costa undeva la 175 de lei.

Astfel, dintr-o alocație de 243 de lei unui părinte îi rămâne în jur de 70 de lei pentru a cumpăra haine copilului - cel puţin o pereche de încălțăminte sau o cămașă.

Magazinele susțin că în perioada următoare vor urma reduceri, astfel încât toți părinții să își poată permite să cumpere câteva rechizite propriului copil.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close