Antena 3 CNN Actualitate Social Solstițiul de iarnă 2017. Cea mai scurtă zi din an. Tot ce trebuie să ştii despre solstiţiul de iarnă din 21 decembrie

Solstițiul de iarnă 2017. Cea mai scurtă zi din an. Tot ce trebuie să ştii despre solstiţiul de iarnă din 21 decembrie

Solstițiul de iarnă 2017. Cea mai scurtă zi din an. Tot ce trebuie să ştii despre solstiţiul de iarnă din 21 decembrie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Dec 2017   •   16:58

Solstiţiul de iarnă reprezintă ziua cea mai scurtă şi noaptea cea mai lungă. Ca în fiecare an, acesta are loc pe data de 21 decembrie.

Solstiţiul de iarnă, la fel ca cel de vară şi echinocţiile de toamnă şi primăvară, sunt evenimente centrale în culturile precreştine.

Solstiţiul este începutul astronomic al iernii, chiar dacă meteorologii văd 1 decembrie ca fiind începutul anotimpului, ce marchează începutul celor mai reci trei luni din an din Emisfera Nordică. După solstiţiu, zilele încep din nou să crească.

Mai mult decât atât, de obicei, cea mai scurtă zi din an nu este şi cea mai friguroasă, fiind vorba desigur de o serie de alţi factori care influenţează temperatura atmosferică. De asemenea, chiar dacă ziua începe să crească, există o întârziere a Pământului în ceea ce priveşte pierderea căldurii, adică pierde mai multă căldură decât primeşte în săptămânile de după solstiţiu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: solstitiu
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close