Antena 3 CNN Actualitate Social Studiu alarmant! Un număr foarte mare de virusuri ne bombardează din cer

Studiu alarmant! Un număr foarte mare de virusuri ne bombardează din cer

Studiu alarmant! Un număr foarte mare de virusuri ne bombardează din cer
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Feb 2018   •   15:42

Dacă există virusuri în pământ şi în apă, este de aşteptat să existe şi în atmosferă. Până acum, nu s-a ştiut însă cât de multe astfel de microorganisme se găsesc.

Cercetătorii de la University of British Columbia au ajuns la concluzia că „în fiecare zi, mai mult de 800 de milioane de virusuri se găsesc pe fiecare metru pătrat din atmosferă - adică 25 de virusuri pentru fiecare persoană din Canada”, a precizat virologul Curtis Suttle, unul dintre autorii studiului.

Aceştia se găsesc deasupra stratului inferior al atmosferei (altitudine de 2.500 - 3.000 de metri), adică acolo unde se formează şi condiţiile meteorologice.

Un studiu anterior al cercetătorilor de la USDA Forest Service a scos la iveală că peste un trilion de virusuri pe metru pătrat cad pe pământ în fiecare an, informează descopera.ro.

Noua descoperire, alături de cele anterioare, explică şi de ce acelaşi tip de virus se găseşte în părţi ale globului aflate la distanţe semnificative unele de altele - folosesc calea aerului pentru transport.

×
Subiecte în articol: cer atmosfera studiu virusi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close