Antena 3 CNN Actualitate Social Cum văd românii evoluţia războiului din Ucraina şi ce riscuri pot genera extinderea conflictelor

Cum văd românii evoluţia războiului din Ucraina şi ce riscuri pot genera extinderea conflictelor

Războiul din Ucraina îi neliniștește din ce în ce mai mult pe români. La doi ani de la primul caz de COVID confirmat în ţara noastră 6 din 10 români sunt acum mult mai preocupați de război decât de pandemie, arată datele unui studiu.

Cum văd românii evoluţia războiului din Ucraina şi ce riscuri pot genera extinderea conflictelor
de Claudia Popovici    |    27 Feb 2022   •   15:28

Deşi pandemia ne-a schimbat radical modul de viaţă în ultimii doi ani şi a avut un impact semnificativ asupra sănătății noastre, oamenii nu mai sunt îngrijoraţi în prezent din cauza pandemiei actuale. 

Ceea ce se întâmplă acum între Ucraina şi Rusia îi sperie din ce în ce mai mult pe români, iar acest lucru se poate observa şi în cifrele sondajelor.

Vedem că 6 din 10 români (61%) sunt mult mai îngrijoraţi de un război în regiune, în timp ce doar 24% susţin că acum cel mai mare pericol ar fi o nouă pandemie.

Potrivit datelor, femeile sunt mult mai speriate de ceea ce se întâmplă în ţara vecină, mai exact 66%, faţă de 65% dintre bărbaţi.

Vârsta este şi ea un factor extrem de important. Teama de un război în regiune se resimte mai ales la categoria de vârstă între 18-35 de ani (62%), faţă de 29% care se tem de o nouă pandemie (29%).

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 15-18 februarie pe un eșantion de 1.427 de persoane din mediul urban şi rural.

 

 

×
Subiecte în articol: studiu razboi Ucraina IRES
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close