Antena 3 CNN Actualitate Social "Sunt Nadia, am 41 de ani și vin din Transilvania. Sunt șoferiță pe camion în Italia. Cum reacționează bărbații când mă văd prima dată"

"Sunt Nadia, am 41 de ani și vin din Transilvania. Sunt șoferiță pe camion în Italia. Cum reacționează bărbații când mă văd prima dată"

 "Sunt Nadia, am 41 de ani și vin din Transilvania. Sunt șoferiță pe camion în Italia. Cum reacționează bărbații când mă văd prima dată"
15 Mar 2018   •   14:00

Nadia Maierean vine din Transilvania, are 41 de ani, iar în Italia a sosit cu 18 ani în urmă. Aici, în Peninsulă, Nadia a lucrat mereu pe șantierele de construcții și, mai nou, ca șoferiță de camioane

. A fost înscrisă timp de 10 ani la fililiala sindicatului Filca Cisl din Belluno, categoria sindicală care reprezintă lucrătorii din construcții, până când a schimbat meseria pentru a deveni șoferiță de camion. În cei 10 ani în care a practicat zidăria, Nadia era singura femeie membră a Uniunii în domeniul ei, la aproximativ 1500 de membri Filca Cisl din provincia Belluno, scrie Corriere. „Am învățat meseria de zidar lucrând cu mama mea în România. De la ea am învățat să vopsesc, să pun gresie, și toate celelalte”, își amintește Nadia. „Când am plecat în Italia, am decis să profit de cunoștințele mele pentru a-mi găsi un loc de muncă și am lucrat într-o firmă de construcții, ca zidăriță pe șantiere. Acest lucru până anul trecut, când am luat permisul de conducere pentru categoria C și am decis să lucrez ca șoferiță pe camioane.”, explică femeia româncă, scrie Rotalianul.ro.

 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close