Antena 3 CNN Actualitate Social Superstiții de Mărțișor. Ce trebuie să faci ca să ai noroc tot anul

Superstiții de Mărțișor. Ce trebuie să faci ca să ai noroc tot anul

Superstiții de Mărțișor. Ce trebuie să faci ca să ai noroc tot anul
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
28 Feb 2018   •   13:40

SUPERSTIȚII de MĂRȚIȘOR. Prima zi de primăvară este însoțită, din cele mai vechi timpuri, de superstiții pe care oamenii obişnuiau să le respecte cu sfințenie de mărțișor. Iată ce să faci de mărțișor ca să îți meargă bine tot anul.

SUPERSTIȚII de MĂRȚIȘOR. Chiar dacă, în zilele noastre, aceste superstiţii de Mărţişor sunt din ce în ce mai puţin respectate, există în continuare zone în care oamenii cred cu tărie că încălcarea acestor „reguli nescrise” le va aduce ghinion.

SUPERSTIȚII de MĂRȚIȘOR.Se spune că cel sau cea care, astăzi, îşi pune la mână mărţişorul (cele două şnururi, alb şi roşu) şi în poartă până la 9 martie (în unele zone, mărţişorul se poartă toată luna martie, până la Florii sau până când vedeţi un copac înflorit) va avea noroc tot anul. Desigur, în această perioadă nu trebuie să daţi deloc jos aţa de la mână.

Mărţişorul nu se aruncă la gunoi, nici după ce a „expirat” perioada de purtare, pentru că asta aduce ghinion. După ce nu vreţi să îl mai purtaţi, el se leagă de un copac sau chiar de un trandafir (aflat în pământ).

SUPERSTIȚII de MĂRȚIȘOR. Mărțișorul se leagă într-un singur nod și te apară de ghinioane

Mărţişorul se leagă într-un singur nod şi te apără, în perioada în care îl porţi, de ghinioane.

SUPERSTIȚII de MĂRȚIȘOR. Pe 1 Martie se alege „baba”, care îţi arată cum va fi vremea, pentru fiecare, tot anul: senină, posomorâtă, luminoasă…

SUPERSTIȚII de MĂRȚIȘOR. Mamele care pun Mărţişor în piept sau la mâna copilului lor trebuie să aibă grijă să nu fie văzute de o femeie însărcinată. Se spune că dacă această superstiţie nu este respectată, bebeluşul se va naşte cu un semn.

SUPERSTIȚII de MĂRȚIȘOR. Veche de câteva sute de ani, tradiţia Mărţişorului rămâne un obicei modern şi actual, ce readuce, de fiecare dată pe 1 Martie, obiceiul dăruirii.

SUPERSTIȚII de MĂRȚIȘOR. Nici culorile nu au fost alese întâmplător; roşu simbolizează viaţa, adică femeia, iar culoarea alb – înţelepciunea bărbatului.

×
Subiecte în articol: martisor Tradiţii şi obiceiuri noroc

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close