Antena 3 CNN Actualitate Social Vicepreședintele ANSVSA Ionica Sfetcu, eliberată din funcție de premierul Sorin Grindeanu. Fusese trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată

Vicepreședintele ANSVSA Ionica Sfetcu, eliberată din funcție de premierul Sorin Grindeanu. Fusese trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată

Vicepreședintele ANSVSA Ionica Sfetcu, eliberată din funcție de premierul Sorin Grindeanu. Fusese trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată
Sursa foto: Foto: Facebook
09 Feb 2017   •   11:33

Update: Ionica Sfetcu a fost eliberată din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

"Premierul Sorin Grindeanu a semnat astăzi decizia de eliberare din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a doamnei Ionica Sfetcu", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Știre inițială: Numire controversată făcută de premierul Sorin Grindeanu. Acesta a numit-o pe Ionica Sfetcu vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Decizia a fost publicată, miercuri,în Monitorul Oficial.

În 2015, Ionica Sfetcu, în calitate de inspector în cadrul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București, a fost trimisă îmn judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată. Dosarul se afla pe rol la Tribunalul București.

Potrivit comunicatului DNA, ”în perioada 2008 - iunie 2010, inculpatii Hofman (fosta Iancu) Andreea - Vicentia, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Draghici Elena, Stanciu Ciprian - Stefanita, Mitrana Aurica, Pauna Aida - Gabriela, Sfetcu Ionica si Dulgheriu Maria, in calitate de inspectori la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a municipiului Bucuresti, in repetate randuri, cu ocazia controalelor sanitar-veterinare efectuate sau in afara acestor controale, dar in legatura cu functia si indatoririle de serviciu, au pretins si au primit bani si bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din tara sau alti agenti economici, pentru a indeplini sau a nu indeplini un act privitoare la atributiile de serviciu”.

 

×
Subiecte în articol: ANSVSA Sorin Grindeanu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close