Antena 3 CNN Actualitate Social Vișinel Bălan, apel către autorităţi după ce 3 fete ar fi fost abuzate sexual de un asistent maternal: "Ce faceţi concret pentru aceşti copii"

Vișinel Bălan, apel către autorităţi după ce 3 fete ar fi fost abuzate sexual de un asistent maternal: "Ce faceţi concret pentru aceşti copii"

Președinte Consiliul Tinerilor Instituționalizați, Vișinel Bălan, a încercat să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 legat de 3 fete abuzate sexual de un asistent maternal. Pentru că nu i s-a răspuns, acesta a făcut public cazul fetelor pe reţelele sociale.

Vișinel Bălan, apel către autorităţi după ce 3 fete ar fi fost abuzate sexual de un asistent maternal: "Ce faceţi concret pentru aceşti copii"
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    03 Ian 2022   •   20:27

„Trei fete abuzate sexual de asistentul maternal la DGASPC sector 4. Am intrat în posesia unei scrisori de disperare, frica de a nu se mușamaliza această nenorocire ce s-a abătut asupra fetelor abuzate sexual de către asistentul maternal profesionist. Vă puteți imagina ce traume au fost declanșate în sufletul acestor fete? Au acces aceste fete la servicii de terapie?”, scrie Vișinel Bălan.

„Ce ați făcut până în acest moment? Unde sunt cele trei fete?"

Acesta le cere ministrului Gabriela Firea şi primarului Daniel Băluţă să intervină: „stimată doamnă ministru Gabriela Firea, vă rog să mă ajutați. Primesc foarte multe mesaje, scrisori de la angajații din sistem, de la copii abuzați, toți se simt abandonați. Stimate domnule primar Daniel Băluță, aveți idee/ informații despre acest abuz? Ce ați făcut până în acest moment? Unde sunt cele trei fete? Persoana care le avea în îngrijire mai e asistent maternal sau a intrat în concediu?”.

"Ce faceți concret pentru acești copii?"

În finalul postării, Vișinel Bălan scrie că a sunat la DGASPC sector 4: „te-am sunat mai devreme, te-am deranjat pentru a veni în sprijinul copiilor abuzați. Ai refuzat să reacționezi telefonic și am decis să ies public, să intervin imediat. Aș vrea să mai știu câți copii sunt fugiți din centrele pe care le aveți în administrare? Ce faceți concret pentru acești copii? Câte astfel de cazuri mai aveți în centre/ asistență maternală și ce măsuri au fost luate pentru prevenirea altor forme de abuz asupra copiilor abandonați”.

×
Subiecte în articol: asistent maternal
Parteneri
Mii de angajați români vor primi bani în plus la salariu!
x close