Antena 3 CNN Vorbeşte despre tine "Vorbeşte despre tine". O campanie Antena 3 CNN de conştientizare a depresiei

"Vorbeşte despre tine". O campanie Antena 3 CNN de conştientizare a depresiei

"Vorbeşte despre tine". I se spune noua pandemie. Alții îi spun boala secolului. Alții nici nu vor să știe că există. Vorbim despre depresie, boala care, oficial în România aproape că nu există.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Oct 2023   •   09:16

Deși la nivel global sunt peste 300 de milioane de oameni care suferă şi sunt tratați pentru această boală, România este oficial ţara cu cea mai mică rată a depresiei. O statistică mincinoasă spun medicii psihiatri şi psihologii. Nu avem studii făcute, nu există o rețea de sănătate mintală la nivel naţional, şi, mai ales, nu vorbim despre problemele noastre de multe ori nici cu cei apropiați.

Campania "Vorbește despre tine" care debutează astăzi la Antena 3 CNN încearcă să facă primul pas către un demers national necesar: sa corecteze felul în care depresia şi burn-out-ul sunt privite şi tratate în România.

Campania a pus cap la cap toate aceste date, dar a adunat mărturii tulburătoare ale unor oameni care au trecut şi trec prin acestă afecțiune gravă. Unii dintre ei sunt persoane publice care au vorbit pentru prima data în public despre probleme lor. Au făcut-o în faţa Mariei Coman, care, în premieră în media din România, a jucat pentru acestă campanie două roluri: cel de jurnalist aşa cum o cunoașteți dar şi psiholog clinician, a doua ei meserie. "Primul material îl puteţi urmări astăzi, la ora 18:00, în cadrul News Hour with CNN.

 

×
Subiecte în articol: 321 Vorbeşte despre tine
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close