Antena 3 Actualitate Social Vouchere alimente 2022. Câți români mai au de primit cardurile sociale şi când se încarcă următoarele 350.000

Vouchere alimente 2022. Câți români mai au de primit cardurile sociale şi când se încarcă următoarele 350.000

de Redacția Antena 3    |    22 Iun 2022   •   21:15
Vouchere alimente 2022. Câți români mai au de primit cardurile sociale şi când se încarcă următoarele 350.000
Sursa foto: Antena 3

Vouchere alimente 2022. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă o nouă tranşă de beneficiari ai cardurilor sociale.

Ministrul Marcel Boloş a anunțat miercuri că încă aproximativ 1,3 milioane de români urmează să primească voucherele sociale de 250 de lei, din totalul de 2,5 milioane.

Potrivit acestuia, luni vor fi încărcate următoarele 350.000 de carduri.

”Avem un nr de 12.143 de carduri încărcate, au fost emise în cursul săptămânii trecute, şi încă 353.000 de carduri urmează să fie distribuite până vineri. Luni se încarcă cele 353.000 de carduri şi mai urmează 480.000 de carduri, care vor fi emise şi încărcate cu aceeaşi ritmicitate. Într-adevăr, mai avem de distribuit un număr de aproximativ 1,3 milioane, ritmul creşte pentru emitere şi distribuţie”, a spus Boloș miercuri seară, la Profit News TV.

Cum afli când intră banii pe cardul social

Ministrul a mai precizat că toate informaţiile necesare se află pe pliantul care însoţeşte cardul, iar acolo este şi un număr de telefon unde se poate suna la unităţile emitente înscrise pe plic.

”Am covenit cu unităţile să existe nişte mesaje automate înregistrate, în care beneficiarul când sună să afle când se încarcă cardul. Prima tranşă este cea mai complicată, pentru că presupune emiterea cardurilor, distribuţia şi încărcarea lor prin unităţile emitente, fiind un număr mare de carduri”, a afirmat el.

Marcel Boloş a explicat de asemenea, că se plăteşte direct la magazinul arondat cu acest card social şi că nu pot fi scoşi banii de pe el.

El a promis oamenilor că această tranşă întâi, aferentă lunii iunie şi iulie, va fi rezolvată până la finalul lunii iulie în totalitate.

”Avem banii în cont, 700 de milioane de lei, viraţi de Ministerul Finanţelor, şi pe măsură ce se emit facem aceste încărcări. Îi asigur pe cei peste 2,5 milioane de beneficiari că tot ce înseamnă drepturile lor va fi soluţionat”, a adăugat Boloş.

Lista magazinelor din toată ţară unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close