Antena 3 Actualitate Social VREMEA. Vortexul polar se schimbă brusc! Meteorologii anunță temperaturi minime istorice

VREMEA. Vortexul polar se schimbă brusc! Meteorologii anunță temperaturi minime istorice

12 Dec 2019   •   13:20
VREMEA. Vortexul polar se schimbă brusc! Meteorologii anunță temperaturi minime istorice

VREMEA. Sunt schimbări dramatice la nivelul vremii, în această iarnă, anunță meteorologii de la Severe Weather Europe. Potrivit experților, vortexul polar s-a lovit de provocările aduse de valorile de presiune și temperatură. Încălzirea stratosferei a creat numeroși factori care au dus la instabilități.

VREMEA. „Vortexul a fost slăbit de încălzirea stratosferei, însă a supraviețuit și se va răzbuna”, au precizat meteorologii.

VREMEA. Însă, valul de încălzire se va liniști în următoarea perioadă, motiv pentru care nu va mai afecta nici vortexul polar. Acesta din urmă va crește în putere și în intesitate, devenind tot mai rece și mai periculos. În mijlocul vortexului, temperatura va ajunge și la -90 de grad,e aproape de cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată pe glob.

VREMEA. Pentru că asta este întrebarea de pe buzele tuturor, iată ce înseamnă pentru Europa această intensificare a vortexului polar. Conform specialiștilor, efectele se vor resimți în următoarele 10 zile. Drept urmare, sub influența curenților polari, vremea în toată Europa va fi una relativ blândă. Această stare se va menține de la mijlocul lunii decembrie până spre final.

VREMEA. Pentru unele țări din Europa, acest lucru poate însemna un Crăciun fără zăpadă și cu valori mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă. Printre statele vizate se numără și România.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close