Antena 3 CNN Actualitate Şoferul autocarului implicat în accidentul de la pasajul Unirii conducea de 16 ore fără oprire. Poliția a deschis dosar penal

Şoferul autocarului implicat în accidentul de la pasajul Unirii conducea de 16 ore fără oprire. Poliția a deschis dosar penal

Șoferul autocarului care a lovit limitatorul de înălțime și a provocat moartea unui om în accidentul de la pasajul Unirii a fost audiat ore în șir, iar oboseala ar fi cauza tragediei, spun autorităţile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2022   •   09:15

Bărbatul conducea de 16 ore, iar autoritățile sunt de părere că oboseala acumulată ar putea fi o cauză care a condus la nerespectarea marcajului.

După tragedie, 24 de oameni, printre care și doi copii, se află acum la spital, iar un turist grec se luptă între viață și moarte.

Șoferul autocarului a fost audiat ore în șir, iar autoritățile încearcă să afle ce l-a făcut să nu respecte marcajul.

Potrivit ultimelor date din anchetă, șoferul conducea, fără oprire, de 16 ore, iar din cauza oboselii, acesta nu a văzut marcajul.

Un aer condiționat auxiliar montat pe autocar depăşea limita de înălțime

Totodată, pe autocar era montat un aer condiționat auxiliar, iar limita de înălțime a fost depășită.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"O primă cauză este reprezentată de faptul că pe autocar a fost montată o instalație suplimentară de aer condiționat, care a dus la creșterea în înălțime a autocarului", a declarat Toni Grebla, prefect al Bucureștiului.

Între timp, cei care au scăpat nevătămați au mers la locul tragediei pentru a-și recupera bagajele, iar astăzi s-ar putea întoarce în Grecia.

Având în vedere că acesta este al șaptelea accident de la inaugurarea Pasajului Unirii, autoritățile iau în calcul interzicerea circulației vehiculelor mari.

Din totalul de 48 de persoane aflate în autocar, un om a murit, 24 de oameni, printre care și doi copii, au fost transportați la mai multe spitale din București. O femeie se află la terapie intensivă, iar starea ei este gravă.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

"Mă simt rău și am dureri de spate. Este complet trist ce ni s-a întâmplat. Nu este vina șoferului", a spus unul dintre pasageri.

Agenția de turism care i-a trimis pe greci în România susține că șoferul care a provocat accidentul nu era angajatul firmei.

De asemenea, șoferul autocarului a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat că nu consumase alcool.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

×
Subiecte în articol: accident autocar pasaj Unirii București
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close