Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu ar fi vrut să plece din ţară cu un paşaport fals

Sorin Ovidiu Vîntu ar fi vrut să plece din ţară cu un paşaport fals

Sorin Ovidiu Vîntu ar fi vrut să plece din ţară cu un paşaport fals
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Ian 2014   •   11:32
Sorin Ovidiu Vîntu a fost ridicat, joi dimineaţă, de poliţişti şi dus la Parchetul instanţei supreme. Autorităţile au găsit un paşaport cu fotografia lui şi numele altei persoane, din Republica Moldova, informează surse judiciare citate de Mediafax.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost transportat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în baza unui mandat de aducere, unde a fost audiat de procurori.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Vîntu mai are o condamnare de doi ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa. Decizia dispusă de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel, în iunie 2013, nu este definitivă, fiind atacată cu recurs.

Vîntu a mai fost trimis în judecată şi în dosarul delapidării Petromservice, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol.

Vîntu este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Procurorii DIICOT în cercetează pe Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală şi altor şapte persoane, pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.



 

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close