Antena 3 CNN Actualitate Sosia lui Nicolae Ceaușescu rupe tăcerea după 30 de ani

Sosia lui Nicolae Ceaușescu rupe tăcerea după 30 de ani

Secretele familiei Ceaușescu au fost dezvăluite miercuri seară la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

Sosia lui Nicolae Ceaușescu rupe tăcerea după 30 de ani
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    18 Dec 2019   •   21:16

Dumitru Burlan, colonel român de securitate, autor al unei lucrări de memorii în care descrie activitatea Securității în perioada lui Nicolae Ceaușescu, a lucrat în imediata apropiere a lui Ceaușescu, a cărui sosie a fost.

Burlan a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre secretele familiei Ceaușescu.

Adevăruri neștiute timp de 30 de ani

„Acest popor merită să știe pe ce drum a apucat”, a spus sosia lui Nicolae Ceaușeșcu.

Dumitru Burlan avea 20 de ani când a început să lucreze în securitate.

A ajuns în apropierea familiei Ceaușescu și a stat în proximitatea lor peste 16 ani.

Burlan îi verifica pe toți cei care intrau în contact cu familia Ceaușescu.

„Țara noastră din 1969 până în 1975 a fost raiul pe pământ pentru români. Aveam de toate. Am mai dus-o încă cinci ani, până în 1980, dar nu așa de bine”, a spus el, miercuri seară, la Antena 3.

„Rușii i-au pus gând rău atunci(...).  Generalul Pleșiță a mers la Nicolae Ceaușescu cu două dosare și i-a propus ca timp de zece zile să nu facă vizite, iar în aceste zece zile în coloana oficială dumnealui să nu fie în mașina prezidențială ci să fie un ofițer. Eu aveam înălțimea perfectă a lui Ceaușescu, 1,69. Nicolae Ceaușescu i-a zis că nu e de acord cu așa ceva”, a relatat Dumitru Burlan.

Dumitru Burlan: „La început nu a vrut, era cam orgolios. Zicea că nu se poate. Îl convinge Pleșiță că rușii vor să-l omoare și Nicolae Ceușescu a fost de acord cu dosarul meu. Eu aveam 33 de ani, el avea 50 de ani”

„A început operațiunea. Treaba mea era să plec de acasă cu tot alaiul, îmbrăcat ca el. Nicolae Ceaușescu nu stătea pe banchetă, stătea în față. Era toamna anului 1972, lumea mă saluta pe străzi. Trebuia să mă comport exact cum se comporta el. Ajungeam la Comitetul Central și mă duceam la serviciul meu și îmi făceam treburile mele personale”, a mai spus Burlan.

„În prima zi am zis că e un exercițiu de apărare. Nu mi s-a spus. Pe urmă generalul Pleșiță mi-a spus ce trebuie să fac. Dacă refuzam mă dădea afară din Securitate și în spatele meu erau trei copii. Nu m-a împușcat nimeni, după zece zile m-am întors la activitatea mea”, și-a mai amintit el.

Colonelul Burlan, adevărul despre moartea lui Milea

„Milea a fost asasinat. Am fost arestați pe data de 8 ianuarie 1990 și am fost trecut în rezervă, pensionar. Ne-a dus la o unitate militară de tancuri din Pantelimon, acolo era și aghiotantul lui Milea. Am fost arestat 50 de zile. Toți colegii mei au văzut că dimineața la ora șase o mașină îl lua pe maiorul Vătămănescu, aghiotantul lui Milea, ministrul Apărării. Discutam cu colegii și nu știam de ce tot timpul dispărea Vătămănescu(...). Discutam între noi și toți ne-am gândit că Vătămănescu este implicat. Era aghiotantul personal. Nu toți credeau că Milea a fost omorât(...). După arest m-am dus acasă și în luna aprilie am plecat la Spitalul Elias să-mi iau medicamente și din întâmplare mă întâlnescu cu doctorul Oșanu, neurolog, și mi-a zis că Milea a fost omorât. Venise acolo, a fost dus la reanimare. Traiectoria glonțului era dreaptă, el a fost omorât de la o distanță de doi metri”.

Citiți și:

Sosia lui Nicolae Ceaușescu: „Elena era diabolică!” Motivul pentru care ascundea o frunză sub covor

Cum l-a spionat Elena Ceaușescu pe soțul său. Dublura lui Nicolae dezvăluie: „Putea să asculte tot ce se întâmpla acolo”

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close