Antena 3 CNN Actualitate Spitalele fără personal suficient primesc ajutor. Arafat aunță că de mâine vor fi detașați medici pentru pacienții COVID-19

Spitalele fără personal suficient primesc ajutor. Arafat aunță că de mâine vor fi detașați medici pentru pacienții COVID-19

Mai mulți medici vor fi detașați în spitalele fără personal suficient, a anunțat astăzi șeful DSU, Raed Arafat. Printre acestea se află și Institutul Marius Nasta din Capitală.

Spitalele fără personal suficient primesc ajutor. Arafat aunță că de mâine vor fi detașați medici pentru pacienții COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    21 Sep 2021   •   17:31

„Vom detașa personal în zonele unde sunt paturi libere, dar nu este personal suficient. Plus întregul sector de urgență, care este implicat și în testare la nivelul serviciilor de ambulanță și în partea de intervenție. De mâine deja putem detașa personal la Marius Nasta și Mioveni, dar nu e suficient. (...) Orice decizie care ni se cere din partea autorităților locale, noi o luăm. Mergem pe măsurile locale și zonale.

Dar, vă dau un exemplu din ce mi-au spus colegii în videoconferință. Se face ancheta epidemiologică și oamenii refuză să spună cu cine au avut contact.”, a declarat Raed Arafat astăzi.

Mai sunt doar 16 paturi COVID libere în secţiile ATI ale spitalelor din România

Doar 16 locuri disponibile mai sunt, marți, pe secțiile de Terapie Intensivă din România, pentru bolnavii cu forme grave de COVID-19, iar șase dintre acestea sunt în Capitală.

La nivel național, marți, există 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 990 dintre acestea sunt ocupate la nivelul întregii țări, dar o parte dintre ele sunt destinate pacienților cu patologii preexistente, precum obstetrică-ginecologie, neonatologie sau cardiologie.

În Capitală există 239 de paturi ATI COVID avizate de DSP. 

Din toate acestea, la nivel național, mai sunt 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close