Antena 3 CNN Actualitate Starea copilului de la Piteşti adus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” este extrem de gravă

Starea copilului de la Piteşti adus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” este extrem de gravă

Starea copilului de la Piteşti care a fost adus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” se menţine „extrem de gravă”, a declarat, marţi, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru.

Starea copilului de la Piteşti adus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” este extrem de gravă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    11 Feb 2020   •   19:43

„Copilul este internat în reanimare, intubat şi ventilat mecanic, starea se menţine extrem de gravă, sub tratament de specialitate. Se fac investigaţii.

Copilul a făcut stop cardiorespirator la stomatologie în urma unei anestezii generale şi a fost resuscitat local”, se arată într-o informare a unităţii medicale.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul de patru ani a intrat în comă după o anestezie.

Potrivit ministerului, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea sanitară de funcţionare.

În acest caz a fost începută şi o anchetă a poliţiştilor din Piteşti, fiind deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Stomatologul care l-a tratat pe copilul de patru ani intrat ulterior în comă, susţine că a avut acordul familiei şi că tehnica folosită, numită analgosedare, nu a mai ridicat probleme până acum.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Pitești grigore alexandrescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close